Almanya çalınan sakallı maymunu arıyor

Almanya çalınan sakallı maymunu arıyor

Leipzig Hayvanat Bahçesi’nden çalınan sakallı maymun Almanya'nın her yerinde aranıyor. Polis hayvanı bulmak için aramalarını sürdürüyor ancak şu ana kadar herhangi bir ipucuna rastlanmadı.

Leipzig Hayvanat Bahçesi’nden çalınan sakallı maymun Ruma, henüz bulunamadı. Bir polis sözcüsü yaptığı açıklamada, bilgi hattına maymunla ilgili çok sayıda çağrı geldiğini ancak henüz ciddi bir ihbar alınmadığını belirtti.

Ruma, Paskalya Pazar gecesi hayvanat bahçesinden çalındı. Hayvan bakıcıları kafese zorla girildiğini tespit etti.

HAYVANA ZARAR VEREBİLİR

Hayvanat bahçesi müdürü Jörg Junhold, web sitesinde yaptığı açıklamada, “Hırsızlık, suç arzusu ve mülke zarar verme amacıyla gerçekleştirilmiştir. Sakallı maymunlarla uğraşmak tehlikeli olabilir, bu nedenle çalınmasının hayvanın yaralanmasına da neden olduğu göz ardı edilemez,” dedi. Junhold, olayı “kötü haber” olarak nitelendirdi ve hayvanın kurtarılmasını ya da zarar görmeden iade edilmesini umduğunu belirtti.

Junhold’a göre sakallı maymunların nesli kritik derecede tehlike altında olan bir tür. Bu hayvanların tutulması ve taşınması, Washington’da imzalanan Nesli Tehlike Altında Olan Yabani Hayvan ve Bitki Türlerinin Uluslararası Ticaretine İlişkin Sözleşme ile düzenlenmekte. Bu nedenle bu hayvanların yasal olarak satın alınması katı şartlara tabidir. Hırsızlık olayının ardından hayvanat bahçesindeki güvenlik önlemlerinin artmış olduğu bildirildi.

BELLİ KİŞİLERDE ARZU UYANDIRABİLİR

Polisin kimliği belirsiz saldırganlar konusunda kafası karışık. Polis sözcüsü Olaf Hoppe, hayvanat bahçesinden hayvan hırsızlığının son derece nadir görülen bir durum olduğunu ve arka planın ne olduğunu değerlendirmenin zor olduğunu söyledi. Hoppe, “Maymun özel olarak korunan bir tür. Çok yüksek gereklilikler var. Bir başkası böyle bir maymuna sahip olmak isterse bu elbette arzu uyandırabilir,” dedi.

Hayvanat bahçesi yetkililerine göre, kriminal soruşturma departmanı olay yerindeydi, hırsızlık izlerini güvence altına aldı ve fail veya faillere dair olası ipuçlarını aramak için koklayıcı köpekler kullandı. Hayvanın nerede olduğu konusunda bilgi verebilecek kişilerin, 0341-96 64 66 66 numaralı telefondan Leipzig Kriminal Soruşturma Departmanına ulaşmaları istenmekte.

ARTI49

Fotoğraf:Temsili

HABERE YORUM KAT