Almanya anlaşma sağlanmazsa Schengen vizesini iptal edecek!

Almanya anlaşma sağlanmazsa Schengen vizesini iptal edecek!

Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser, Avrupa Birliği'nin (AB) ortak iltica sisteminde reform yapılması konusunda anlaşma sağlanamaması durumunda, Şengen uygulamasıyla birlikte serbest dolaşımın tehlikeye girebileceği konusunda uyarıda bulundu.

Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser, Avrupa Birliği’nin (AB) ortak iltica sisteminde reform yapılması konusunda anlaşma sağlanamaması durumunda Birlikte serbest dolaşımı öngören Şengen uygulamasının tehlikeye gireceği uyarısında bulundu.

Faeser, yaptığı açıklamada, 8 Haziran’da AB İçişleri Bakanları toplantısında ortak iltica sisteminin ele alınacağını belirterek, AB'de iltica sisteminin dengeli olması için Almanya'nın Birlik dış sınırlarının korunmasını ve sığınmacıların adil şekilde AB ülkelerinde dağıtılmasını istediğini ifade etti.

AB ortak iltica sisteminde anlaşma sağlanmasının önemine dikkati çeken Faeser, "Birkaç ay içerisinde bir anlaşmaya varamazsak Şengen'i tehlikede görüyorum." ifadesini kullandı.

Bu konuda anlaşmaya varmak için 8 Haziran’ın önemli olduğunu, burada bir anlaşma sağlanamaması durumunda bir süre daha müzakereye devam edilebileceğini dile getiren Faeser, "Ancak şimdi 8 Haziran'da gerçekten bir ilerleme kaydetmek için çaba sarf etmeliyiz." dedi.

Faeser AB'deki mevkidaşlarıyla bir dizi görüşmeler yaptığını, anlaşmaya varılması için bir iradenin mevcut olduğunu kaydetti.

Avusturya İçişleri Bakanı Karner de iltica sisteminin işlemesi için dış sınırların korunmasının önemini vurguladı.

AB’de iltica hakkı olmayanların ülkelerine geri gönderilmesi gerektiğine işaret eden Karner, "İltica frenine basmazsak, yardımımıza ihtiyacı olanlara yardım edemeyiz." dedi.

Birlik ülkeleri uzun süredir iltica sistemi reformu üzerinde anlaşmaya varmak için müzakereler yürütüyor.

Tartışılan konuların başında iltica başvurularının ön incelemesinin AB dış sınırlarında yapılıp yapılmaması ve mültecilerin Birlik ülkelerine nasıl dağıtılacağı yer alıyor.

HABERE YORUM KAT
32 Yorum