Almanların yüzde 35'i ilaç satın almakta sorun yaşıyor

Almanların yüzde 35'i ilaç satın almakta sorun yaşıyor

Almanya'da yaşanan ilaç tedarik sıkıntısı sebebiyle vatandaşlar sorun yaşamaya devam ediyor.

İster ateş düşürücü ilaçlar ister ağrı kesiciler olsun, herkes zaman zaman ilaca ihtiyaç duyar. Bununla birlikte, şu anda Almanya'daki tıbbi ürünlerin tedariki için işler pek iyi görünmüyor, aylardır tekrarlanan tedarik darboğazları yaşanıyor. Sonuç olarak, bazı ilaçlar kıt hale geliyor.

Eczanelerin bir bir kapanması durumu daha da kötüleştiriyor , bu yıl şube sayısı 40 yıl önceki seviyeye düştü.

Federal İlaç Üreticileri Barosu'nun (BAH) yaptırdığı bir araştırma kapsamında gerçekleştirilen bir ankette, ankete katılanların yaklaşık yüzde 35'i geçen yıl ilaç satın almakta zorluk yaşadıklarını belirtti. BAH tarafından geçen yıl yapılan benzer bir ankette, sorgulananların yalnızca yüzde 18'i ilaç satın alırken sorun yaşadıklarını söyledi. Ancak sadece vatandaşlar değil eczacılar da durumdan şikayetçi.

Yaklaşık 500 ilaçta tedarik sorunu var

Son zamanlarda çocuklar için antibiyotik ve ateş şuruplarının teslimatında yaşanan darboğazlar , birçok ebeveynin umutsuzluğa kapılmasına neden oldu. Alman Eczacılar Birliği başkanı Hans-Peter Hubmann, "Antibiyotikler hayati ilaçlardır, ancak tedarik durumu şu anda çok büyük sıkıntıda" ifadelerini kullandı.

Federal İlaç ve Tıbbi Cihazlar Enstitüsü (BfArM) şu anda Almanya'da yaklaşık 100.000 onaylı ilaçla birlikte 483 tedarik darboğaz raporu listeledi.,

Etkilenenlerin yaklaşık yüzde 40'ı ihtiyaç duydukları ilacı daha sonra almaya çalıştı ve yüzde 30'dan fazlası başlangıçta istediklerinden farklı bir ilaca başvurmak zorunda kaldı. Etkilenenlerin yüzde yedisi için, ilaç stokta kalmadığı için yeni bir reçete verilmesi gerekti.

 

HABERE YORUM KAT
1 Yorum