Almanların yeni yılda bekledikleri... Siyasilerden en acil ne istediler

Almanların yeni yılda bekledikleri... Siyasilerden en acil ne istediler

Yapılan bir ankete göre, Almanlar, yeni yılda siyasetçilerin "en acil" şekilde ele almasını istediği konuları açıkladı. Buna göre, "enflasyonla mücadele" en önemli konu olurken, "uygun konutlu fiyatların yaratılması" ikinci sırada yer aldı...

Yapılan bir ankete göre, enflasyonla mücadele 2024 yılında da Almanya'da siyasetçilerin ele alması gereken en önemli konu olmaya devam edecek. Insa kamuoyu araştırma enstitüsü tarafından Bild am Sonntag için yapılan temsili yılsonu anketine katılanların yüzde 57'si enflasyonla mücadelenin önümüzdeki yıl politikacılar için en acil görevlerden biri olduğunu söyledi.

Ankete göre, uygun fiyatlı konutların yaratılması, mevcut öncelikler listesinde yüzde 55 ile ikinci sırada yer alıyor. Hatta bu konu "trafik ışığı" partilerinin destekçileri için en önemli konu. Rapora göre "trafik ışığı" seçmenlerinin yüzde 70'i daha fazla uygun fiyatlı konut talep ediyor.

Üçüncü sırada ise yüzde 55'inin en önemli konulardan biri olarak gördüğü emeklilik güvencesi geliyor. 60 ila 69 yaş arasındaki seçmenlerin yüzde 69'u harekete geçilmesi gerektiğini düşünüyor.

GÖÇ EN ÖNEMLİ KONULARDAN BİRİ

Göçün yönetilmesi Almanlar için en önemli konulardan biri haline geldi: Ankete göre, yüzde 51 bu konuda harekete geçilmesi gerektiğini düşünüyor. Doğu'da ise yüzde 57'ye varan bir kesim hükümetin göç konusunda harekete geçmesini istiyor.

Enerji arzının güvence altına alınması da ilk 5'te yer alıyor. Katılımcıların yüzde 50'si bunu siyasetçiler için öncelikli bir görev olarak belirtiyor...

UKRAYNA'NIN BİR ÖNEMİ YOK

Buna karşılık, iklim değişikliğiyle mücadeleye olan ilgi önemli ölçüde azaldı. Katılımcıların sadece yüzde 38'i bu konuyu hala en önemli konulardan biri olarak görüyor ve bu oran Doğu'da sadece yüzde 29.

Sadece yüzde 15'lik bir kesim Rusya'nın saldırısı altındaki Ukrayna'ya desteği hala en önemli konulardan biri olarak görürken, AB'nin güçlendirilmesi de yüzde 16 ile Avrupa seçimlerinin yapıldığı yılda çok düşük bir puan aldı.

Esrarın yasallaşması ise insanlar için en az önemli konu. Sadece yüzde 9'luk bir kesim bunu 2024'teki en önemli konulardan biri olarak görüyor.

ARTIT49

FOTOĞRAF: unsplash

HABERE YORUM KAT