Almanların tatil için tercih ettiği iki ülke

Almanların tatil için tercih ettiği iki ülke

Almanların tatil tercihi belli oldu. Accor'un alt markalarından Novotel, Alman ailelerin 2024 tatil tercihlerini saptamak amacıyla bir araştırma yaptırdı.

Araştırma şirketi One Poll'un Novotel için yaptığı araştırmata göre Alman ailelerin 2024 tatil tercihinde ilk üç sırada Almaya, İtalya ve İspanya yer alıyor.

Araştırmaya göre Alman ailelerin çoğunluğu tatilini Avrupa'da bir yer geçirmeyi planlıyor. Bunların arasında yüzde 30 ile Almanya ilk sırada yer alırken onu yüzde 23 ile İtalya, yüzde 20 İspanya takip ediyor. Çocuklar arasında ise yüzde 20 ile ilk sırada İspanya yer alırken Almanya yüzde 17 ile ikinci sırada geliyor.

6-16 yaş arasındaki 1000 çocuk ve anne-babalarının katıldığı araştırmaya göre anne-babaların yüzde 53'ü ile çocukların yüzde 54'ü tatilini otelde veya tatil köyünde geçirmek istiyor. Bunu yetişkinlerde yüzde 30, çocuklarda ise yüzde 26 ile ile apartmanlar takip ediyor.

Araştırmada öne çıkan sonuçlar şöyle:

- Almanlar yılda ortalama 1,6 defa ailecek tatile çıkmayı planlıyor.

- Ortalama tatil süreleri 10,8 gün

- Alman ailelerin evden çıkıp tatil yerine ve tatil yerinden çıkıp eve ulaşmaları için öngördükleri ortalama süre 7,7 saat.

- Almanların aile için tatili en son tercih etikleri ay aralık olurken, en çok tercih ettikleri aylar ise temmuz ve ağustos.

-Alman ailelerin yüzde 61'i her yolculukta tatil yerini değiştiriyor.

- Ebeveynlerin yarısı, tatili planlarken çocukların isteklerine eşit ağırlıkta yer veriyor.

- Tatildeki favori aktiviteler su kaydırakları, su sporları ve yeni arkadaşlıklar edinmek olarak belirlendi. Çocukların yüzde 40'ı, ebeveynlerin ise yüzde 50'si tatilde iyi yemekler yemek istiyor.

HABERE YORUM KAT