Almanların en memnun olduğu siyasetçi Boris Pistorius oldu, Karl Lauterbach ise en çok puan kaybeden isim oldu...

Almanların en memnun olduğu siyasetçi Boris Pistorius oldu, Karl Lauterbach ise en çok puan kaybeden isim oldu...

Federal Savunma Bakanı Boris Pistorius, yüzde 1 puan kaybetse de, "çalışmalarından en memnun olunan siyasetçi" olmaya devam ediyor. Pistorius zirvedeki yerini korurken, Federal Sağlık Bakanı Karl Lauterbach ise tam 11 puan kaybetti...

Almanya'da yapılan bir anket dikkat çekti.

"infratest dimap" tarafından yapılan ankette, "çalışmalarından en memnun olunan siyasetçi" soruldu.

Daha önce yapılan başka bir ankette, Federal Savunma Bakanı Boris Pistorius ülkedeki en popüler siyasetçi olmuştu. Pistorius, bu ankette ise yüzde 1 puan kaybetse dahi, yüzde 51 ile yine de en çok çalışmalarından memnun olunan lider çıktı ve zirvede yer aldı.

KİMLER KAYBETTİ...

Ankette, en çok oyu kaybeden isim SPD'li Federal Sağlık Bakanı Karl Lauterbach oldu. Lauterbach, tam yüzde 11 puan kaybederken, yüzde 27'ye kadar geriledi.

İkinci en çok oy kaybeden isim ise Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock oldu. Yeşiller'den olan Baerbock, yüzde 7 puan kaybederken, yüzde 31'e kadar geriledi.

Üçüncü en çok oy kaybeden isim de yine Yeşiller'den bir siyasetçi oldu. Almanya Ekonomi ve İklim Koruma Bakanı Robert Habeck, toplam yüzde 6 puan kaybederken, yüzde 24'e oranına kadar geriledi.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz da, yüzde 1 puan kaybederken, toplam oy oranında yüzde 19'a kadar düştü.

ARTI49

HABERE YORUM KAT