Almanların dört gözle beklediği havalar yolda

Almanların dört gözle beklediği havalar yolda

Uzmanlara göre Paskalya, sıcak havaları da beraberinde getirecek. İşte detaylar...

Yurttaşların uzun zamandır arzuyla beklediği sıcak havalar, Paskalya hafta sonunda gelecek. Uzmanlara göre hava sıcaklıkları 25 dereceye kadar yükselecek. Bu gece sağanak yağışlar güneydoğu ve doğuya doğru ilerleyecek, güneybatıda ise hava açacak. Bununla birlikte, alçak dağ sıralarında ve Alpler'de yerel hafif don görülebilecek.

Bugün gün boyunca Almanya'nın kuzeyinde ve doğusunda sağanak yağışlar görülecek ve sıcaklık 10 derece civarında olacak. Güneybatıda ise hava daha ılıman olacak ve daha fazla güneş ışığı görülecek. Sıcaklıklar 12 ila 14 dereceye kadar yükselecek.

DONA DUYARLI BİTKİLER TEHLİKEDE

Salı günü neredeyse tüm yurtta dona karşı hassas bitkiler için tehlikeli olabilecek. Hafif bir don olayı daha yaşanacak. Gün boyunca özellikle güney ve doğuda bol güneşli, batıda ise genellikle daha bulutlu bir hava olacak. Sıcaklıklar güneyde 18 dereceye, kuzeyde ise 15 dereceye kadar yükselecek.

Çarşamba gününe kadar sıcaklıklar güneydoğu ve doğuda 20 dereceye ulaşacak, Alplerin kenarında gerçek bir hava fırtınası ile hava çarpıcı bir şekilde değişecek. Yağmur batıdan gelecek ve bu da sıcaklıkları düşürecek. Allgäu'da sıcaklık sadece 4 derece olurken, Aşağı Bavyera'da 20 derece sınırı yeniden aşılacak. Yağışlar da ülkeyi batıdan doğuya doğru bir şerit halinde geçerek Perşembe günü doğuya ulaşacak. Hava ılıman ve bahar havasında olacak.

PASKALYA GÜNEŞLİ GEÇECEK

"Kutsal Cuma" gününden itibaren ve Paskalya hafta sonu boyunca, güneyden gelen sıcak havanın sıcaklıkların önemli ölçüde artmasına yol açması bekleniyor. Bol güneş ışığı ile bazı bölgelerde erken bir yaz Paskalyası yaşanabilir.

ARTI49

HABERE YORUM KAT