Almanların büyük çoğunluğu endişeli: Demokrasi tehdit altında!

Almanların büyük çoğunluğu endişeli: Demokrasi tehdit altında!

"Sizce Almanya'da demokrasi tehdit altında mı?" sorusuna Almanların yüzde 72'si "evet" derken, yalnızca yüzde 21'i "hayır" dedi!

Her 10 Alman vatandaşından 7'si Almanya'daki demokrasiden endişe duyuyor. Bu sonuç, kamuoyu araştırma enstitüsü Civey tarafından 18 yaş ve üzeri yaklaşık 5.000 Alman vatandaşıyla yapılan temsili bir çevrimiçi anketin sonucudur.

Ankete göre, katılımcıların yüzde 72'si "Sizce Almanya'da demokrasi tehdit altında mı?" sorusuna "evet" yanıtını verdi. Beşte biri, yani yüzde 21'i hayır cevabını verirken, yüzde 7'si kararsız kaldı. Demokrasi konusundaki endişe Doğu'da yüzde 74, Batı'da yüzde 72 oranıyla neredeyse aynı seviyede. Katılımcıların yüzde 20'si Almanya'nın bu yüzyılda demokrasi dışında bir yönetim biçimiyle karşılaşacağını düşünüyor.

BÜYÜK ÇOĞUNLUK "EVET" DEDİ

Ankete göre, Alman halkı arasında demokrasiye yüksek düzeyde destek var. "Almanya'nın gelecekte de demokrasi olarak kalmasını istiyor musunuz?" sorusuna katılımcıların yüzde 91'i evet cevabını verdi. Hayır diyenler yüzde 4, kararsızlar ise yüzde 5 oldu. Yüzde 83'ü de demokrasinin en iyi yönetim biçimi olduğunu düşünüyor...

Batı Almanya'daki eyaletlerin yüzde 87'si demokrasinin en iyi yönetim biçimi olduğunu düşünürken, Doğu Almanya'daki eyaletlerin yüzde 70'i bu görüştedir.

ARTI49

HABERE YORUM KAT