Almanlar yol tabelalarını kapatanlara tepkili

Almanlar yol tabelalarını kapatanlara tepkili

Genellikle futbol taraftar gruplarının özellikle yol tabelalarına yapıştırdıkları çıkartmalar hem Almanlar hem de Belediyeler tarafından tepki topluyor. Çıkartmaları yapanlar hakkında işlem başlatılması gündemde...

Almanya'da yeni bir tartışma başladı.

Özellikle de futbol maçlarından sonra, taraftar grupları ellerinde sticker tarzı çıkartmaları trenlere, otobüslere ve yol tabelalarına yapıştırmasıyla biliniyor.

Bu durum son dönemde Alman vatandaşları arasında iyice rahatsızlık yarattı. Birçok Alman, bunun estetik görüntüsünün zararının yanı sıra bu çıkartmaların, özellikle yol tabelalarına yapıştırılmasıyla bir tehlikeye yol açtığını savunuyor.

SORUŞTURULACAK

Bu çıkartmalardan yalnızca Almanlar değil, belediyeler de şikayetçi. Almanya'nın Saksonya-Anhalt eyaletine bağlı Jerichower Land bölgesindeki bir belediye olan Biederitz'in sosyal medya hesabından da bu durumdan rahatsızlık dile getirildi. Belediye, yaptığı paylaşımda, söz konusu çıkartmalar için yol güvenliğine bir müdahale olduğunu ve aynı zamanda "muazzam bir estetik sıkıntı" yarattığını söyledi. Belediye, insanlara çıkartma yapıştırmayı bırakma çağrısında bulundu.

Ayrıca bazı belediyeler de bunları temizlemek için temizlik şirketlerine ayıracak bütçelerinin olmadığını ifade ediyor.

Öte yandan, bu çıkartmaları yapanların soruşturulacağı aktarıldı.

ARTI49

HABERE YORUM KAT