Almanlar Volkswagen'ı tercih ederken Türkler BMW, Mercedes ya da Audi’ye biniyor!

Almanlar Volkswagen'ı tercih ederken Türkler BMW, Mercedes ya da Audi’ye biniyor!

Almanya'da Volkswagen, Audi, BMW, Mercedes-Benz ve Opel gibi dünyanın en popüler otomobil üreticileri bulunuyor. Ancak, ülkedeki Türklerin araba tercihleri birçok Almanın ilgisini çekiyor.

Almanya'nın otomobil sahnesinde Volkswagen, birinci sırada geleneksel bir güç olarak yer alıyor. Bu Alman otomobil devinin en beğenilen modelleri arasında Golf, Passat, Polo, Jetta ve Tiguan bulunuyor. Volkswagen'in araçları, kullanıcı dostu tasarımları, güvenilir performansları ve bütçe dostu fiyatları ile ön plana çıkıyor.

Ülkede en çok tercih edilen otomobil markaları arasında Mercedes-Benz, BMW, Audi, Opel ve Ford bulunuyor. Volkswagen, bu listeyi Alman otomobil pazarının zirvesinde tutarak Almanya'da en çok satılan otomobil markası olma unvanını koruyor. En çok tercih edilen modelleri arasında ise Golf, Passat, Polo, Tiguan ve Touran bulunuyor. Mercedes-Benz ise Alman otomobil sahnesinde ikinci sırayı işgal ediyor.

Almanların Volkswagen marka araçlara olan ilgisi oldukça yüksek. Bu tercihin arkasında yatan birkaç önemli neden bulunuyor. Öncelikle, Volkswagen araçları yüksek kaliteli malzemelerle üretiliyor, bu da Almanların bu markaya olan güvenini artırıyor. Ayrıca, Volkswagen araçları dayanıklılıklarıyla da öne çıkıyor, bu da uzun ömürlü bir sürüş deneyimi sunuyor. Kullanım kolaylığı ve erişilebilir fiyatlar da Alman tüketicilerin Volkswagen'i tercih etmesinde etkili olan diğer faktörler arasında yer alıyor.

Öte yandan Almanya'da her yıl binlerce kişi internette "Türkler neden pahalı araba kullanıyor?" sorusunun cevabını arıyor.

Birçok Alman, Almanya'da yaşayan Türkler için 'havalı' kelimesinin anlamlı olduğunu ve 'arabanın açık bir statü belirtisi' anlamına geldiğini düşünüyor. Bununla birlikte Almanya'da yapılan bir ankete göre Türklerin çoğu, tanınmış bir markanın ve yüksek fiyatların daha iyi kalite anlamına geldiğini düşünüyor.

ARTI49

HABERE YORUM KAT
2 Yorum