Almanlar sokağa bırakılan paraları arıyor

Almanlar sokağa bırakılan paraları arıyor

Dortmund'da dikkatli gözlemciler şu sıralar giderek artan sayıda gizli banknotla karşılaşıyor. Ancak bu kampanyanın arkasında kimin olduğu bilinmiyor.

Ocak ayından bu yana Dortmund'da banknotlar gizleniyor. Hazine avına çıkmak isteyen herkes sosyal ağlarda yerlerin ipuçlarını bulabilir. Son haftalarda yaklaşık 200 Euro kaldırımlara, bisiklet duraklarına ya da otobüs duraklarına yerleştirildi ve bazıları henüz bulunamadı.

Parayı kim bulursa onda kalacak. Birçok Dortmundlu şu sıralar şehirde para avına çıkmış durumda. Nedeni ise, daha önce tanınmayan bir adam Instagram'da herkesin katılabileceği bir oyun başlattı. 30 yaşındaki Dortmund sakini, "Çocukken oyun oynamanın heyecanını hepimiz hatırlarız. Bir hazine bulmanın ne kadar harika bir his olduğunu. Günlük yaşamda bu duygu çok fazla kayboluyor" dedi ve kentin belli noktalarına para bırakmaya başladı.

"DÖNER" ALDI

"cash_catch_dortmund" adındaki Instagram hesabı, düzenli olarak yayın yaparak insanları "hazine avına" teşvik ediyor. Sosyal medya kullanıcılarına ipuçları da bırakan hesabın gerçek kimliği bilinmiyor.

Bir sosyal medya kullanıcısı, bulduğu para için, "Döner için teşekkürler" notunu yazdı.

ARTI49

HABERE YORUM KAT