Almanlar giderek daha uzun süre oturuyor

Almanlar giderek daha uzun süre oturuyor
Çoğu insan günde birçok saatini oturarak geçiriyor ve oturarak geçirdikleri süre sürekli artıyor. Alman sağlık sigortası şirketi tarafından hazırlanan bir rapor, uzun süre oturmanın gerçekte ne kadar sağlıksız olduğunu gösterdi.

Bugün dünya genelinde pek çok iş oturarak yapılıyor. İster ofiste ister evden çalışıyor olsun, insanlar giderek daha uzun süre oturuyor. Alman Sağlık Sigortası (DKV) tarafından hazırlanan bir raporun sonuçları bunu gösteriyor. Bilimsel direktörlerden Ingo Froböse, sonuçlara dayanarak, kapsamlı önleme programları olmadan toplumun 2030'dan itibaren bir sağlık ve sosyo-ekonomik krizle karşı karşıya kalabileceği uyarısında bulunuyor.

İNSANLARIN SADECE YÜZDE 17’Sİ SAĞLIKLI YAŞAM SÜRÜYOR

Hazırlanan rapor için Almanya’da yaşayan, 2,800 kişiyle anket yapıldı. Rapora göre, ankete katılanların sadece yüzde 17'si çok yönlü bir sağlıklı yaşam sürüyor. Buna fiziksel aktivite, diyet, alkol ve tütün tüketimi ve stres düzeyleri de dahil. Rapora göre, özellikle 30 ila 45 yaş arasındaki insanlar diğerlerine göre daha sağlıksız bir yaşam sürüyor.

DKV'nin raporunda belirtildiği üzere, Almanya'da insanlar iş günü başına ortalama 9,2 saat oturuyor. 2021 yılına kıyasla, oturarak geçirilen süre günde yarım saat arttı. DKV'nin de belirttiği gibi, bilim insanları şu anda ortaya çıkan sağlık etkileşimleri üzerinde yoğun bir şekilde çalışıyor. Dünya Sağlık Örgütü (WHO), uzun süreli oturmanın kanser, kalp hastalığı ve tip 2 diyabet riskini artırabileceği uyarısında bulunuyor.

Ancak Kölnlü spor bilimci Ingo Froböse de umut veriyor: "Egzersiz yoluyla günlük oturma sürelerinin azaltılması ölüm riskini önemli ölçüde azaltıyor." Düzenli kuvvet antrenmanı da yaşlılıkta bakım ihtiyacına karşı önemli bir koruyucu faktör. DSÖ yetişkinler için haftada en az 150 ila 300 dakika orta yoğunlukta egzersiz öneriyor.

ARTI49

FOTOĞRAF: Unsplash