Almanlar 2024 yılından umudunu çoktan kesmiş!

Almanlar 2024 yılından umudunu çoktan kesmiş!

2024 zor bir yıl olacak, özellikle de mali durumlarını düşünen pek çok Alman bundan korkuyor. Yapılan bir ankette, katılımcıların yüzde 41'i yeni yılda ekonomik durumlarının daha da kötüleşeceği korkusunu dile getirdi.

Almanlar önümüzdeki yıl mali durumlarının daha da kötüye gideceğinden endişe ediyor.

Infratest dimap tarafından ARD Deutschlandtrend için yapılan bir ankette, katılımcıların yüzde 41'i 2024 yılında ekonomik durumlarının daha da kötüleşeceği korkusunu dile getirdi.

AŞIRI SAĞCI PARTİNİN DESTEKÇİLERİ...

Irkçı ve göçmen karşıtlığıyla bilinen aşırı sağcı AfD partisi destekçileri, ankette özellikle kötümser çıktı. AfD destekçilerinin yüzde 75'i mali gelecekleri konusunda endişeli olduklarını dile getirdiler.

Ankete katılanların yüzde 46'sı ise, kişisel ekonomik durumlarında önemli bir değişiklik beklemiyor. Bununla birlikte, her on bir kişiden yalnızca biri 2024'te maddi açıdan şu an olduğundan daha iyi durumda olacağına inanıyor.

NOEL'DE YALNIZLIK KORKUSU!

Almanların bir diğer endişesi de Noel'de yalnızlık. Ankete göre her on kişiden biri yaklaşan tatillerde kendini yalnız hissetmekten korkuyor.

Bu korku özellikle 18-34 yaş arası gençlerde %17 iken, 65 yaş ve üzeri yaşlılarda %10 daha yüksek durumda. Burada da endişe özellikle düşük gelirli insanlar arasında daha belirgin.

ARTI49

HABERE YORUM KAT