Alman vekilden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a kuyruk yanıtı!

Alman vekilden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a kuyruk yanıtı!

Sol Parti Milletvekili Gökay Akbulut, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Almanya’da kuyruklar var, yiyeceklerini bulamıyorlar” açıklamasına Artı49’dan yanıt verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Amerika’nın, İngiltere’nin halini görüyorsunuz değil mi? Benzin yok benzin. Almanya’da kuyruklar, Fransa'da kuyruklar, yiyeceklerini bulamıyorlar, Türkiye’de böyle bir sorun yok” açıklamasını, Sol Parti Gökay Akbulut Artı49’a değerlendirdi. Akbulut, “Kuyruklar kesinlikle yok” diyerek Erdoğan’a seslendi.

‘İNSANLAR KOLAYCA GERÇEK BİLGİLERE ULAŞABİLİYOR’

Akbulut, Erdoğan’ın bu açıklamasını şöyle değerlendirdi: “İnsanların güvenini kazanmaya ve tutmaya çalışıyor. Ekonomik kriz’den bizim hükümet sorumlu değil, dünya ekonomisi sorumlu, demek istiyor sanki. Özgür basına ne kadar baskı ile susturmayı deneseler bile, günümüzde İnternet varken Türkiye’de insanlar kolayca gerçek bilgilere ulaşabiliyor ve böyle açıklamaların yanlış olduğunu öğrenebiliyor”

‘KUYRUKLAR KESİNLİKLE YOK’

Akbulut açıklamasının devamında, “Almanya’da, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın anlattığı gibi, kuyruklar kesinlikle yok”  dedi.

‘TÜRK LİRASI DEĞER KAYIP EDİYOR…’

“Almanya’dan bakınca Türkiye'yi ekonomik açıdan nasıl görüyorsunuz?” sorusuna Akbulut, “Orada yaşayanlardan aldığım bilgilere göre ekonomik açıdan insanlar giderek zor durumlara düşüyormuş. Alman Medyasından aldığım bilgiler de bunları doğruluyor. Haberlere göre enflasyon %20 civarında, Türk lirası değer kayıp ediyor, işsizlik oranı artıyormuş, her dört gençten biri işsizmiş. Ve bu sayıların gerçekten daha yüksek olma ihtimali de var. Özellikle düşük gelirli ve çocuk sahibi ailelerin durumu çok kötü olduğunu okuyoruz. Hükümet ekonomide ki kötü gidişatı farklı gündemler yaratarak gündemden düşürmek istedi ama durumun giderek kötüleştiği için ve giderek daha fazla insan ekonomik durumdan etkilendiği için Avrupa’da bile giderek Türkiye’nin ekonomi durumu ile ilgili haberler çoğalıyor” diye yanıt verdi.

Artı49 Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT