Alman vatandaşlığı için verilen randevular karaborsada

Alman vatandaşlığı için verilen randevular karaborsada

Alman vatandaşlığına başvurmak isteyenlerin öncelikle bir randevu alması gerekiyor. Yoğunluk nedeni ile randevu süreleri bazen aylar sonrasına denk geliyor. Bunu fırsat bilen dolandırıcılar ise iş başına çoktan geçmiş.

Bochum'da Alman vatandaşlığına başvurmak isteyen herkes şahsen başvurmak zorunda. Bunun için bekleme süresi bazen ayları buluyor. Yılda toplam 3500 randevu kabul edilebiliyor.

Dolandırıcıların bu sıkıntıyı ve insanların çaresizliğini fırsat bilip Telegram üzerinden 250 Euro'ya randevu sattıkları ortaya çıktı.

WDR'li bir muhabir ekibi, vatandaşlığa kabul konusunda bir Telegram grubunda randevu arayan biri gibi davrandılar. Arapça konuşan bir kadın randevu satıcısıyla hemen temasa geçti.

250 EURO'YA HEMEN RANDEVU

Randevu için 250 Euro'yu teslim ettikten sonra, sadece iki haftalık bir bekleyişin ardından vatandaşlığa kabul bürosundan bir memur tarafından aranıp randevuya davet edildi. Satın alınan randevu çoktan resmi olarak şehrin sistemine kaydedilmişti.

Satın alınmış gibi görünen randevular konusunu çok daha önceden belediye tarafından bilinen bir gerçek. Belediye kolluk kuvvetleri ile birlikte bu konunun üzerinde olduklarını, bu dolandırıcılığı ortaya çıkarmak ve durdurmak için ellerinden gelen herşeyi seferber ettiklerini açıkladı.

Geçen yıldan bu yana farkında olunan bu dolandırıcılık olayı sonrası rezervasyon işlemleri daha kısıtlayıcı bir şekilde yapılmaya başlanmış. O zamandan bu yana e-posta adresi başına yalnızca günde bir randevu rezervasyonu yapmak mümkün. Fakat anlaşılan o ki bu dolandırıcılık vakalarının son bulmasında etkili olmamış.

İÇERİDEN BİR OPERASYON MU

Randevular için bir aylık kota 300 olarak belirlenmiş. Bu yüzden randevu talepleri kısa sürede dolmakta. Bu kotayı arttırabilmek için belediye 10 kişiyi daha işe alıyor.

Sızıntıyı yapan kişinin aranmasına da devam ediliyor. Bu kişi teorik olarak “yasal” olarak randevu alan ve daha sonra bunları satan dışarıdan biri olabileceği gibi, randevu sistemine erişimi olan bir belediye çalışanı da olabileceği üzerinde duruluyor.

ARTI49

HABERE YORUM KAT
3 Yorum