Alman ünlülerden dev market zinciri Lidl'a tepki: Karar verme gücüne sahipsiniz

Alman ünlülerden dev market zinciri Lidl'a tepki: Karar verme gücüne sahipsiniz

Avrupa'nın dört bir yanında hayvanların refahı için yüzlerce market zinciri "broyler tavuk girişimi" adlı kampanyaya destek verirken, Lidl'nın bu kampanyaya katılmaması tepki çekti.

Lidl süpermarket zinciri, sosyal medyada dolaşan ve hayvan refahını artırma çağrısında bulunan bir protestonun merkezinde yer alıyor. Avrupa’nın dört bir yanından insanlar ve ünlü isimler, Lidl’i hayvan refahını iyileştirmeye yönelik adımlar atmaya çağrıyor.

YÜZ BİNLERCE İMZA TOPLANDI

Hayvan refahını destekleyen bir imza kampanyası başlatıldı ve şu ana kadar 560 bin’den fazla kişi tarafından desteklendi. Kampanyanın arka planında, Lidl tedarikçilerinin ahırlarında yapılan ve hayvanlara yönelik suiistimalleri ortaya çıkaran araştırmalar bulunuyor.

Film ve televizyon dünyasından tanınmış isimler ise, “Hey Lidl!” başlıklı bir kampanya ile süpermarket zincirine sesleniyor. YouTube ve Instagram’da paylaşılan videolarda, “Milyonlarca hayvana yardım edecek bir karar verme gücüne sahipsiniz” deniliyor ve Lidl’den "acı çeken tavukları satmaya devam etme politikasını" gözden geçirmesi talep ediliyor.

Avrupa’daki hayvan refahı örgütleri tarafından geliştirilen "broyler tavuk girişimi"ne dünya genelinden yaklaşık 600 şirket katılırken, Almanya’da Aldi bu girişime katılan ilk süpermarket oldu. Lidl’in bu girişime katılmayı reddetmesi, tanınmış Alman ünlüler arasında hoşnutsuzluk yarattı.

ARTI49

HABERE YORUM KAT