Alman turizm endüstrisinden koronavirüs uyarısı

Alman turizm endüstrisinden koronavirüs uyarısı

Önümüzdeki Pazartesi günü gerçekleşecek olan korona zirvesi öncesinde, Almanya’daki Turizm Derneği, sektör için net bir çağrıda bulundu.

Alman Turizm Derneği (DTV) başkanı Reinhard Meyer DPA’ya verdiği demeçte, “Açık ve kolay kavranabilecek kurallara geri dönmeliyiz” dedi.

En son gerçekleşen federal eyalet konferansında, müşterilerin konaklama endüstrisinde aşı belgesi veya PCR testi sunmaları gerektiğine dair ülke çapında düzenleme getirilmesine karar verildiği söylendi.

Meyer, “Ancak, bu düzenleme farklı şekillerde uygulanıyor ve eyaletler, bir restorana giriş için testin gerekli olup olmadığına kendileri karar veriyor” dedi.

Örneğin, Berlin, Brandenburg, Schleswig-Holstein veya Saarland'da restoranlar, müşterilerinden aşı belgesi veya PCR testi talep ediyor.

Kuzey Ren Vestfalya'daki otellerde aşı belgesi veya PCR testini zorunlu tutulurken, Rheinland-Pfalz'da konukların ve ev sahiplerinin negatif test için ek gereksinime uymaları gerekmektedir.
Meyer, Hessen'de ise olaya bağlı kademeli bir kuralın uygulandığından şikâyet etti. "Krizin yükünü çeken turizm sektörü için bu karışıklık, misafirler ve otel sahipleri için belirsizlik anlamına geliyor."
Meyer, Federal eyaletlerin tek tip bir yaklaşım üzerinde anlaşmaları gerektiğini söyledi.

Haber: Tuğba Ünal

HABERE YORUM KAT