Alman solcular daha az devlet desteği alacak

Alman solcular daha az devlet desteği alacak

Sol Parti'de meydana gelen ayrışmanın ardından Federal Meclis'te de iki ayrı grup oluştu. Asgari vekil sayısı karşılanamadığından, gruplar diğer partilere göre daha az devlet desteği alacak.

Almanya'da Sol Parti'de (Die Linke) meydana gelen ayrışmanın ardından Federal Meclis, parlamento grubunun bölünmesi lehinde oy kullandı. Sol Parti meclis grubunun feshedilmesinden yaklaşık iki ay sonra, Sol Parti milletvekilleri ve yeni Sahra Wagenknecht İttifakı (BSW) Federal Meclis'te artık ayrı gruplar olarak devam edecek.

Parlamentoda çoğunluk iki yeni oluşumu tanıdı ve gruplara parlamenter hakların yanı sıra milyonlarca Euro devlet yardımı verilmesini onayladı.

ÇOĞUNLUK KARAR VERDİ

Meclis'te SPD, Yeşiller ve FDP hükümet, CDU/CSU ve AfD ise muhalefet grupları olarak yer alıyor. Ancak en son 38 milletvekiline sahip olan sol parlamento grubu Aralık ayı başında dağıldı. Bunun nedeni, yıllarca süren çekişmelerin ardından eski parlamento grubu lideri Wagenknecht ve diğer 9 milletvekilinin Sol Parti'den ayrılarak Sahra Wagenknecht ittifakını kurmasıydı.

Parlamenter grupların aksine, grupların hakları ve devlet sübvansiyonları kanunla düzenlenmiyor ve çoğunluk kararıyla belirleniyor. Kararlara göre, iki grup parlamento gruplarından daha az hakka sahip ve aynı zamanda daha az devlet desteği alıyorlar.

ARTI49

HABERE YORUM KAT