Alman siyasetinde alışılmadık manevra: Yeşil siyasetçiler AfD'ye katılacak

Alman siyasetinde alışılmadık manevra: Yeşil siyasetçiler AfD'ye katılacak

Yeşiller Partili iki siyasetçi, Ukrayna'ya silah sevkiyatı konusundaki politik konumlanışını doğru buldukları için AfD'ye katılmak istediklerini açıkladılar.

Almanya'nın Saarland eyaletinde iki yerel "Yeşil" siyasetçi Haziran ayında yapılacak yerel seçimlerde aşırı sağcı AfD'den aday olmak istiyor.

Aralık ayında Yeşiller Partisi'nden istifa eden ancak partinin parlamento grubu adına Völklingen belediye meclisinde oturmaya devam eden yerel politikacı Gerold Fischer ve Völklingen'de siyaset yapan Wolfgang Lorenz de yerel meclis düzeyinde aşırı sağın adayı olmayı planlıyor.

Fischer, Ukrayna'ya silah sevkiyatını desteklemediği için Yeşiller Partisi'nden ayrılmıştı. Federal hükümette AfD'yi desteklemediğini söylese de silah sevkiyatının durdurulması yönündeki politikaları nedeniyle AfD ile ortaklaştığını belirtiyor.

İSTİFASI İSTENDİ

Wolfgang Lorenz'den ise partiden gönüllü olarak ayrılması istendi. Parti tarafından yapılan açıklamada, "Aynı zamanda ihraç işlemleri de başlatıldı. Mevcut gelişmeler ışığında, AfD'nin pozisyonları Yeşiller'in değerleriyle bağdaşmayan aşırı sağcı bir parti olması nedeniyle daha fazla işbirliği yapmak artık mümkün değildir" denildi.

ARTI49

HABERE YORUM KAT