Alman Savunma Bakanlığı'nın manidar şifresi: 1234

Alman Savunma Bakanlığı'nın manidar şifresi: 1234

Rusya'nın Alman generallerinin gizli ses kaydına nasıl ulaştığı tartışılırken, Savunma Bakanı Pistorius'un "hava kuvvetleri iletişiminin dinlenmesine ilişkin" basın açıklaması, Bakanlığın internet sitesinde yayınlandı. Açıklamaya "1234" şifresi konuldu!

Almanya'da gündem bir süredir çok hareketli. Önce göçmen karşıtı ve aşırı sağcı AfD'nin gizli toplantısının ifşa olması ve ülkedeki tüm göçmenleri gönderme planları, şimdi de Alman generallerinin ifşa olan ses kaydı...

Söz konusu ses kaydında Alman generallerinin, Rusya-Ukrayna savaşına dair yaptıkları görüşmeleri içeren bir kaset bulunuyor. Almanya’nın üst düzey askeri yetkililerin Ukrayna’ya silah gönderilmesine ilişkin görüşmenin kayıtlarını Rus medyası yayınladı, yani "ifşa" etti.

Rusya'nın, "gizli" ordu meseleleri hakkında konuşan Alman subaylar arasındaki gizli bir görüşmeyi nasıl kaydedebildikleri ise hala belirsizliğini koruyor.

KAYITTA NELER VAR

38 dakikalık kayıtta, Alman askeri yetkililer ile Ukrayna arasında Taurus seyir füzelerinin teslimatına ve nasıl kullanabileceklerine yönelik görüşmeden bahsediliyordu. Ayrıca görüşmede; İngiliz askeri personelinin Ukrayna silahlı kuvvetlerine nasıl yardım ettiği ve hedefler arasında olan Kırım ile Rus anakarasını birbirine bağlayan Kerç Köprüsü'den konuşuluyordu.

Ses kayıtlarında, görüşmeye katılanların Almanya Başbakanı Olaf Scholz’un onay vermesi durumunda füzelerin teslimatının yanı sıra askeri hedeflerin ve Ukraynalı askerlerin eğitilmesine ilişkin konuları görüştükleri de belirtiliyor.

Almanya Savunma Bakanlığı da yaptığı açıklamada, konuyla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldığını ve gerekli tüm adımların atıldığını duyurdu.

Rusya Almanya'dan bir açıklama beklerken, Almanya Başbakanı Scholz, yaptığı açıklamada ses kayıtlarının sızdırılmasının çok ciddi bir konu olduğunu ifade etti.

ŞİFRE: 1234

Alman medyası bu olayı konuşurken, Alman Savunma Bakanlığı bugün çok konuşulacak bir olaya imza attı.

Bakanlık, SPD'li Savunma Bakanı Boris Pistorius'un "hava kuvvetleri iletişiminin dinlenmesine ilişkin" basın açıklamasını internet sitesinde yayınladı. Ancak açıklamaya şifre gerektiren bir internet bağlantısı üzerinden erişilebiliyor. Bundeswehr'in web sitesinde "Bu açıklama parola korumalıdır" diye yazıyor.

Bakanlık yazısında, şifrenin ise "1234" olduğu ifade edildi. Söz konusu şifre, Rusya'nın ifşasının olayının hemen ardından gelmesi manidar karşılandı. Alman basını, şifreyi tiye alan ifadeler paylaştı.

İşte Bakanlık metni:

111111111.jpg

"PUTİN'E AŞIK OLMAYIN"

Öte yandan, Bakan Pistorius, Batı ittifakından bahsederek, bu ittifakın bölünmemesi çağrısında bulundu ve "Putin'in bizi ayırmasına izin vermeyeceğiz" diye belirtti.

Boris Pistorius ayrıca, "Putin'e aşık olmayın" çağrısı da yaptı.

ARTI49

HABERE YORUM KAT