Alman Sağlık Bakanından burgercılara kötü haber: Tüketimini yüzde 80 azaltabiliriz

Alman Sağlık Bakanından burgercılara kötü haber: Tüketimini yüzde 80 azaltabiliriz

Alman Federal Sağlık Bakanı Profesör Doktor Karl Lauterbach, ülkedeki et tüketimini önemli ölçüde azaltmak için girişimlerde bulunulması gerektiğini öne sürdü .

Alman Federal Sağlık Bakanı Profesör Doktor Karl Lauterbach, etin daha düşük maliyetli hale getirilmesi için vergilendirilmesi ve alternatif et ürünlerine sübvansiyon verilmesi gerektiğini önermeden önce, bunun sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmanın anahtarı olacağını söyledi.

Ancak birçok politikacının aksine, Lauterbach etle ilgili hayvan sağlığı ve refahı konularında da konuştu. Toplumdaki en yoksulların en ucuz eti yeme eğiliminde olduğuna ve bu popülasyonda yüksek kardiyovasküler hastalık ve bağırsak kanseri oranlarına yol açtığına dikkat çekti.

Lauterbach, "Sağlıksız yiyecekler yediğimiz ve bu süreçte iklimi mahvettiğimiz için hayvanlara eziyet etmenin ne anlamı var?" dedi.

“Yapılması gereken doğru şey”
Bakan, etin tamamen yasaklanmasını önermese de, tüketiminde çarpıcı bir azalmaya ihtiyaç olduğunu açıkça belirtti.

"Açık olan bir şey var: çok daha az et yememiz gerekecek" dedi. “Uzun vadede et tüketimini %80 oranında azaltabiliriz. Sadece Almanya'da değil, tüm dünyada, çünkü büyük miktarda CO2 atığı olmadan et üretmek çok zor."

Ve şunu eklemek için: “Bence, vejetaryen ve vegan beslenmeyi talep eden, teşvik edici bir girişimin yapılması doğru olan şey. Bunun çok tartışmalı olduğunu biliyorum ama başarılı siyaset aynı zamanda cesaret de ister.”

Alman hükümeti alternatif eti savunuyor
Geçen yıl Almanya'da yeni koalisyon hükümetinin kurulmasının ardından yeni gıda ve tarım bakanı olarak vejetaryen olan Cem Özdemir atandı. Almanya'da et tüketimi hızla düşüyor ve bu ülkede ilk kez koalisyon anlaşması alternatif protein ürünlerini teşvik etme ve savunma taahhüdünü içeriyordu.

Anlaşmada, "Bitki bazlı alternatifleri güçlendireceğiz ve alternatif protein kaynakları ve et ikameleri gibi yeniliklerin AB'de onaylanmasını savunacağız" diyor.

Artı49
Fotoğraf:Unsplash

HABERE YORUM KAT