Alman sağcı lider "göçmen" politikası için "köklü çözüm" önerdi

Alman sağcı lider "göçmen" politikası için "köklü çözüm" önerdi

CSU lideri Markus Söder, göçmenlere karşı sert politikalar önerdi.

Almanya eski Başbakanı Angela Merkel'in sağcı Partisi CDU'nun kardeş partisi olan Hristiyan Sosyal Birliği (CSU) lideri Markus Söder, tartışma yaratacak açıklamalarda bulundu.

Bavyera Eyalet Başkanı da olan Söder, Berlin'de yaptığı açıklamada göç konusunda sert açıklamalar yaptı. Söder, Almanya'da giderek büyüyen bir "göç" sorunu olduğunun altını çizerken, bu soruna karşı içerisinde CDU/CSU’nun da olacağı bir koalisyonun kurulması çağrısında bulundu. Söder, "Yeni bir hükümete ihtiyaç var" derken, "Şimdi gerekeni yapmak; FDP ve Yeşiller’i tasfiye etmek ve yeni bir hükümet kurmak" olduğunu ifade etti.

"KÖKLÜ DÖNÜŞ ŞART"

Söder, ihtiyaç duyulan politikanın "yarım yamalak bir çözüm" odaklı olmaması gerektiğini "göç politikasında köklü bir dönüş"e ihtiyacın olduğunu vurguladı. Söder, SDP-Yeşiller-FDP koalisyon hükümetinin bunu yapabilecek durumda olmadığını söylerken, bu koalisyonun böyle bir otoritesinin bulunmadığını savundu.

Göç politikasında hala tereddütlerin yaşandığını ifade eden Söder, bu durumu da eleştirdi.

"SOSYAL YARDIMLAR AZALTILMALI"

Sınırlarda artan güvenlik önlemleri hakkında da konuşan CSU’lu siyasetçi, sınırlarda kaçak göçmenleri geri göndermek gerektiğini ifade ederken, "temel sınır koruması" çağrısında bulundu.

Söz konusu talepler için Anayasa’da değişiklikler yapılması gerekiyorsa bir dakika bile durulmaması gerektiğini söyleyen Söder, göçmenlere karşı sert politikalar önerdi. Söder, "Göçmenlere yönelik sosyal yardımlar azaltılmalı, nakit ödemeler ayni yardımlara dönüştürülmelidir" dedi.

ARTI49

HABERE YORUM KAT