Alman restoranlarından şaşırtıcı rekor, yüzlerce yıldız verildi

Alman restoranlarından şaşırtıcı rekor, yüzlerce yıldız verildi

Almanya'da ekonomik zorluklara rağmen 340 restorana yeni Michelin yıldızı verildi. Bu sayının bir rekor olduğunu söyleyen bazı şefler, şaşkınlıklarını gizleyemediklerini belirtti.

Almanya'da ekonomik zorluklara ve sektördeki kalifiye işgücü sıkıntısına rağmen, bu sene Michelin yıldızlı restoran sayısında rekor bir artış oldu.

Sahilden Alplere kadar, “Michelin Guide” gurme rehberinde bu yıl 340 restoran en az bir yıldızla taçlandırıldı. Bu Almanya’nın şef eliti için çok önemli bir büyüme gözüküyor ve sektördeki uzmanlar dahi bu yeni rekor karşısında şaşkınlıklarını gizleyemediklerini söylüyor.

ON RESTORAN ÜÇ YILDIZ ALACAK

2024 yılında on restoran, Michelin’in en prestijli ödülü olan üç yıldızı kazanacak. Bu restoranlar arasında daha önce iki yıldızla ödüllendirilen ve şimdi yıldız Olympus’a yükselen Edip Sigl’ın “Ess:enz” restoranı da yer alıyor.

YÜZLERCE YENİ YILDIZ VERİLDİ

Michelin denetim ekibi, üçü yeni olmak üzere 50 restoranı iki yıldızla ve 32’si yeni olmak üzere 280 restoranı bir yıldızla ödüllendirdi. Değerlendirme kriterleri arasında ürünlerin kalitesi, şeflerin kişisel dokunuşu, paranın karşılığı ve tutarlı kalite bulunuyor.

77 restoran, çevreye duyarlı ve kaynakları koruyan yemekleriyle Yeşil Yıldız’ı hak etti. Ancak, 27 mutfak çeşitli nedenlerle yıldızlarını kaybetti veya bırakmak zorunda kaldı.

SÜRÜCÜLERİ TEŞVİK ETMEK İÇİN

Michelin rehberi, ilk olarak 100 yıldan fazla bir süre önce daha fazla sürücüyü seyahate teşvik etmek amacıyla tasarlandı.

İlk Michelin yıldızları 1966 yılında Almanya’da verildi. Michelin’e ek olarak, “Gault & Millau” da aşçılık için şef şapkalarıyla ödüllendirerek önemli bir uluslararası gurme rehberi olarak kabul ediliyor.

ARTI49

HABERE YORUM KAT