Alman polisinden dev operasyon: Milyonlarca Euro'luk vurgun yaptılar

Alman polisinden dev operasyon: Milyonlarca Euro'luk vurgun yaptılar

Almanya'da evrakta sahtecilik, kredi dolandırıcılığı yaptıkları ve kara para akladıkları tespit edilen çeteye operasyon düzenlendi.

Alman polisi, sahte evrak düzenledikleri, kredi dolandırıcılığı yaptıkları ve bu vasıtayla milyonlarca Euro haksız kazanç elde ettikleri tespit edilen çeteye büyük bir operasyon düzenledi. Operasyonda görev alan müfettişler, çetenin sahte banka ve maaş hesap özetleri, iş ve kira sözleşmeleri gibi çeşitli evraklar düzenledikleri ve bunları piyasaya yaydıkları belirtildi.

Soruşturma kapsamında Kuzey Ren-Vestfalya'da bir kişi tutuklanırken, 29 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Şüphelilerin sahtecilik yoluyla kara para akladıkları da ileri sürülüyor.

BANKALARI DOLANDIRMIŞLAR

Çetenin Şubat 2017 ve Ağustos 2022 tarihleri arasında, düzenledikleri sahte evrakları komisyon karşılığında müşterilerine verdikleri ortaya çıktı. Suçluların asıl amaçlarının bu evraklarla bankaları dolandırarak, banka müşterilerine kredi çıkmasını sağlamak olduğu dile getirildi.

Çetenin bu vasıtayla kendilerinden hizmet alan kişilere toplamda 12 milyon Euro'luk kredi kullandırdıkları ortaya çıktı. Yer yer kendilerinin de bu yolla kredi aldıkları ortaya çıkan şüpheliler arasında yer alan 7 kişinin yurt dışında gayrimenkul satın alarak, ülkede kazandıkları haksız geliri "akladıkları" duyuruldu.

Baskın sırasında Kuzey Ren-Vestfalya, Baden-Württemberg, Bavyera, Aşağı Saksonya, Hessen ve Rheinland-Pfalz eyaletlerinde toplamda 56 ev ve işyeri arandı. Yaklaşık 6,3 milyon Euro'luk varlığa el konuldu.

ARTI49

HABERE YORUM KAT
1 Yorum