Alman polisinden yüz binlerce vatandaşa mektup: Panik yapmaya gerek yok

Alman polisinden yüz binlerce vatandaşa mektup: Panik yapmaya gerek yok

Federal Kriminal Bürosu, rastgele seçilmiş yüz binlerce Alman vatandaşının evlerine mektup gönderecek. Mektup, BKA'nın yeni başlattığı anket çalışmasını içeriyor.

Almanya’da yaşayan çok sayıda vatandaş önümüzdeki günlerde Federal Kriminal Polis Bürosu’ndan (BKA) bir mektup alabilir. Böyle bir mektup alırsanız panik yapmanıza gerek yok çünkü mektupların çoğu ne bir dolandırıcılık ne de bir tanık ifadesi ya da işlemiş olabileceğiniz bir suçla ilgili. Bu mektuplar BKA’nın “Almanya’da Güvenlik ve Suç 2024” adlı başlattığı ankete seçildiğinizi gösteriyor. BKA, bu anketle halkın suç ve güvenlik konusundaki görüşlerini öğrenmeyi umuyor.

KATILIM ZORUNLU DEĞİL

Ankete katılmak isteyen vatandaşlar mektupta bulunan formu doldurup ücretsiz olarak geri gönderebiliyor. BKA, verilerin gizli tutulacağını ve katılımcıların kimliklerinin açıklanmayacağını belirtiyor. Ankete katılmak zorunlu değil. Katılmak istemeyenler mektubu yok sayabilirler.

KATILIMCILAR RASTGELE SEÇİLECEK

BKA anket için rastgele seçilen yaklaşık "186 bin kişiye" ulaşmayı planlıyor. Bu kişiler şehir ve belediye nüfus kayıtlarından belirlenecek. BKA bu anketin Almanya’daki güvenlik politikalarına katkı sağlayacağına inanıyor.

ARTI49

HABERE YORUM KAT