Alman otoyollarında kamyonlar, ekonomik gidişatın yönünü gösteriyor

Alman otoyollarında kamyonlar, ekonomik gidişatın yönünü gösteriyor

Otoyollardaki kamyon sayısındaki azalma, ekonominin olumsuz yönde ilerlediğine işaret olarak değerlendirildi. İşte detaylar...

Federal İstatistik Ofisi, Alman otoyollarında seyreden kamyon trafiğinin azaldığına dair verileri paylaştı. Uzmanlar bu durumu zayıflayan ekonominin bir işareti olarak yorumluyor.

Ekonomik gidişata dair gerçek ipuçları veren kamyon trafiği, Mart ayında daha da azaldı. Bugün açıklanan verilere göre, federal otoyollarda geçiş ücretine tabi olan en az 4 dingilli kamyonların kilometresi bir önceki aya göre %1.0 oranında düştü.

TAŞIMACILIK, İŞLEYEN EKONOMİNİN VAZGEÇİLMEZİ

İstatistikçiler ve Federal Lojistik ve Hareketlilik Ofisi'ne göre de takvime göre düzeltilmiş kamyon geçiş ücreti performans endeksi geçen yılın aynı ayındaki seviyenin yüzde 0,6 altında kaldı.

Otoyollardaki kamyon kilometresi, sektördeki mevcut ekonomik eğilimlerin erken bir göstergesi olarak görülüyor. Konuya dair yapılan bir değerlendirmede, "Ekonomik faaliyetler taşımacılık hizmetlerini üretir ve gerektirir. Bu nedenle otoyollardaki kamyon kilometre endeksi ile ekonomik faaliyet endeksleri, özellikle de imalat sektöründeki üretim endeksi arasında açık bir korelasyon vardır" denildi.

ARTI49

HABERE YORUM KAT