Alman öğrenci Rusya’da vatana ihanet suçlamasıyla tutuklandı

Alman öğrenci Rusya’da vatana ihanet suçlamasıyla tutuklandı

Rusya'da hem Alman hem Rus vatandaşlığı bulunan Kevin Lick, vatana ihanet suçu iddiasıyla tutuklandı. Kevin'ın Rus vatandaşlığı bulunduğundan, bir Rus vatandaşı gibi yargılanacak.

Soçi yakınlarında, 18 yaşındaki Alman-Rus öğrenci Kevin Lick, annesi Wiktorija’nın gözleri önünde, Rusya’nın iç istihbarat servisi FSB üyeleri tarafından tutuklandı. Olay, 23 Şubat’ta, Kevin ve annesi Almanya’ya dönmeden önce bir kafede yemek yerken gerçekleşti. FSB ajanları, Kevin’i “vatana ihanetten” suçlayarak gözaltına aldı.

ASKERİ ÜSTÜN FOTOĞRAFLARINI ÇEKİYORDU

Der Spiegel’e göre Kevin Lick, Rusya’da vatana ihanetten hüküm giyen en genç kişi oldu ve dört yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, Kevin’in Rusya’nın siyasi durumundan ve Ukrayna’daki askeri operasyonlardan duyduğu memnuniyetsizlik nedeniyle Maikop kentindeki askeri üslerin fotoğraflarını çekip yabancı bir devlete gönderdiğini iddia etti.

GİZLİ SERVİSLE ANLAŞMA İMZALADI

Kevin’in annesi oğlunun suçsuz olduğunu savunuyor ve oğlunun eğitimini tamamlamak için Moskova’ya taşındığını iddia ediyor. Kevin tutuklandıktan sonra, annesi gizli servisle bir gizlilik anlaşması imzalamak zorunda kaldı ve dava hakkında konuşmaması konusunda tehdit edildiği belirtildi.

Kevin, Almanya’da doğmuş ve hem Alman hem de Rus vatandaşlığına sahip. Annesi ile birlikte Adigey Cumhuriyeti’ndeki Maikop kasabasında yaşıyordu ve hayatının ilk on iki yılını Almanya’da geçirdi. Annesi, Kevin tutuklanmadan önce Almanya’ya dönmek için çalışıyordu.

SAĞLIK SORUNLARI VAR

Dışişleri Bakanlığı, Kevin’in durumuyla ilgileniyor ve Moskova’daki Alman Büyükelçiliği Kevin ile doğrudan temas kurmaya çalışıyor. Ancak çifte vatandaşlık durumu nedeniyle, Rusya’da sadece Rus vatandaşı olarak muamele görüyor. Kevin’in sağlık durumu da endişe verici; artrit hastası ve kronik rahatsızlıkları var. Şu için annesiyle telefonda konuşmasına ve annesinin onu hapishanede ziyaret etmesine izin veriliyor.

ARTI49

HABERE YORUM KAT