Alman kurtarma gemisini tutukladılar! Mürettebat feryat etti...

Alman kurtarma gemisini tutukladılar! Mürettebat feryat etti...

Almanya'ya ait Louise Michel adlı bir sivil kurtarma gemisi, akşam saatlerinde İtalya'nın güneyindeki Lampedusa adası açıklarında tutuklandı. Geminin mürettebatı Twitter'dan yetkillere seslendi.

Almanya'ya ait bir sivil kurtarma gemisi olan  Louise Michel, yaklaşık 180 göçmeni İtalya'da karaya çıkardı. Ancak İtalyan yetkililer gemiyi tutukladı.

Louise Michel'in mürettebatı, durumu Twitter'dan şöyle duyurdu: "Louise Michel gemisi, Lampedusa adası açıklarında sığınmacıların hayatını kurtardı. Ancak, İtalyan kurtarma koordinasyon merkezinden hiçbir yanıt alamıyoruz. Lütfen hayatlarını kaybetmek üzere olan insanların hayatını kurtarmamıza izin verin."

İtalyan yetkililerin gemiyi neden alıkoymaya karar verdikleri kesin olmasa değil. Ancak geminin İtalya'daki yeni bir yasayı ihlal ettikleri düşünülüyor. Louise Michel, ilk kurtarma operasyonunun ardından hemen bir limana yönelmek yerine birkaç kurtarma daha gerçekleştirdiği biliniyor.

Son zamanlarda, İtalya, Avrupa Birliği üyelerinin daha adil bir şekilde göçmenleri paylaşması konusunda diğer üyelerle anlaşmaya varmak için baskı yapıyor. İtalya ayrıca, bu yıl içinde Libya'dan İtalya'ya geçmeye çalışırken Akdeniz'de hayatını kaybeden göçmen sayısında artış olduğunu bildirdi.

Sivil toplum kuruluşları, İtalya hükümetinin sivil kurtarma gemilerini alıkoyması ve göçmenlere yardım etmeye çalışan sivil toplum kuruluşlarını cezalandırması nedeniyle eleştiriyor.

Artı49

HABERE YORUM KAT