Alman itfaiyesinin başı hırsızlarla dertte: Kırmızı ışıkta beklerken soyuluyorlar

Alman itfaiyesinin başı hırsızlarla dertte: Kırmızı ışıkta beklerken soyuluyorlar

Berlin İtfaiyesi, son bir yıl içinde yüz binlerce liralık ekipmanlarının hırsızlar tarafından çalındığını duyurdu.

Almanya'nın başkenti Berlin'de, itfaiye görevlileri karşı karşıya kaldıkları hırsızlık vakalarından oldukça şikayetçi. Özellikle hidrolik serpme makinelerinin ve kesme testerelerinin hedef alındığı hırsızlık vakaları sonucu bu yıl yaklaşık olarak 190 bin Euro maddi hasar meydana geldi.

KIRMIZI IŞIKTA BEKLERKEN SOYULUYORLAR

Alman basınına konuşan İtfaiye Müdürü Kasten Homrighausen, henüz hasar tespitine dair çalışmalarının sürdüğünü ve bu rakamın daha da artabileceğini ifade etti. Homrighausen, Berlin Temsilciler Meclisi İçişleri Komisyonu'nda yaptığı açıklamada, "Bu arada mobil üniteler bile hedef alınıyor. Trafik ışıklarında durduklarında araçlardan ekipmanları sökme girişimlerinde bulunuluyor" diyerek vakaların ciddiyetine dikkat çekti.

ÇALINAN EKİPMANLAR HIRSIZLIKTA KULLANILIYOR

Yetkililer, itfaiyeden çalınan kesme testerelerinin, "hırsızlık vakalarında kullanıldığına" işaret ediyor. Daha önce basında da yer tutan bir para nakil aracı soygununda, böylesi bir aracın kullanıldığını hatırlatıyorlar. Benzer ekipmanlar, hırsızlar ve soyguncular tarafından çelik para kasalarını açmak için de kullanılabiliyor.

İtfaiye Müdürü Homrighausen, "İtfaiye hizmetini zayıflatan herkes, ihtiyacı olan insanlara ve muhtemelen ailelerine de zarar veriyor demektir. Bunun, özellikle yeni elemanlara ihtiyaç duyulduğu düşünüldüğünde, itfaiye teşkilatı üyeleri üzerinde psikolojik bir etkisi de var" diyerek, vicdansızlığın boyutuna dikkat çekiyor.

ARTI49

HABERE YORUM KAT
1 Yorum