Alman hükümetinden sigarayı bırakanlara para ödülü

Alman hükümetinden sigarayı bırakanlara para ödülü

Almanya'da, Federal Sağlık Eğitimi Merkezi'nin düzenlediği "Mayıs'ta Dumansız" kampanyasına katılanlar, şartları yerine getirebilirlerse yüzlerce Euroluk para ödülü kazanabilecekler.

Sigarayı bırakmak sağlık için büyük bir adım ve “Mayıs’ta Dumansız” kampanyasıyla, bu adımı atanlar için bir para ödülü de var. Federal Sağlık Eğitimi Merkezi (BZgA) ve Alman Kanser Yardımı’nın ortaklaşa düzenlediği bu kampanya, sigara içenleri Mayıs ayı boyunca sigarayı bırakmaya teşvik ediyor.

Katılımcılar, 30 Nisan’a kadar kayıt yaptırarak, Mayıs ayı sonuna kadar sigarasız kalmaları halinde 1000 Euro’ya kadar para ödülü kazanma şansına sahip olacaklar.

ÇOĞU KANSER SİGARA KAYNAKLI

Kampanyanın sorumlusu Federal Hükümetin Uyuşturucudan Sorumlu Üyesi Burkhard Blienert, nikotinin bağımlılık yapıcı etkisine ve sigara içmenin sağlık üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekti. Her beş kanser vakasından birinin sigaradan kaynaklandığını belirterek, sigaranın kalp ve damar hastalıkları için de ana risk faktörlerinden biri olduğunu vurguladı.

Federal Sağlık Eğitimi Merkezi Müdür Vekili Johannes Nießen ise, sigarayı bırakmanın koroner kalp hastalığı riskini önemli ölçüde azalttığını ifade etti. Bu kampanya, sağlıklı bir yaşam için önemli bir adım atmak isteyen herkesi desteklemeyi amaçlıyor ve sigarayı bırakmak isteyenler için bir motivasyon yaratmayı deniyor.

ARTI49

HABERE YORUM KAT