Alman hükümetinden konut bulamayan mülteciler için ilginç çözüm

Alman hükümetinden konut bulamayan mülteciler için ilginç çözüm

Konut sorunu, yalnızca Alman vatandaşlarını ve öğrencileri değil, türlü nedenlerle ülkeye giriş yapan kayıtlı göçmenleri de kimi zorluklarla karşı karşıya bırakıyor.

Almanya'da kayıtlı-kayıtsız mültecilerin sayısı her geçen gün daha da artıyor. Ülkede kendini gösteren konut sorunundan, kayıtlı göçmenler de payına düşeni alıyor. Birçok şehirde mülteciler için kalacak yer tahsis edilemiyor. Alman hükümeti konuya dair farklı çözümler ararken, Rostock'ta alışılmışın dışında bir çözüme imza atıldı.

EĞLENCE PARKINA YERLEŞTİRİLECEKLER

Önümüzdeki yılın Nisan ayına kadar, 600'e yakın mülteci, Rostock yakınlarındaki Rövershagen'de bulunan "Karls Erlebnisdorf eğlence parkı" arazisine yerleştirilecek. Sözleşme SPD'nin ilçe yönetimi ve park yönetimi arasında imzalandı.

1,2 MİLYON EURO'LUK HARCAMA

Bahar aylarına kadar binalarda barındırılmaları planlanan mülteciler ve mevsimlik işçiler, sözleşme sonrasında bu arazide yaşayacak. Eğlence parkında bulunan "bungalov" tipi evler, mültecilerin kalabileceği şekilde hazırlanıyor. Sözleşmenin bitimiyle nereye taşınacağı bilinmeyen mültecilerin konaklamaları için yaklaşık 1,2 milyon Euro'luk harcama yapılacağı belirtildi.

Alman basınında yer alan haberlere göre henüz yerleşebilecekleri bir alan bulunamayan 60 mültecinin, şimdiden eğlence parkı alanına yerleştirildikleri belirtiliyor.

ARTI 49
Fotoğraf: enbodenumer - Flickr - CC BY-NC-SA 2.0 * Manşet görselinde boyutlandırılmış ve üzerine yazı yazılmıştır.

HABERE YORUM KAT