Alman hükümeti Melilla olayı hakkında 'şoke edici' ifadesini kullandı

Alman hükümeti Melilla olayı hakkında 'şoke edici' ifadesini kullandı
Almanya Hükümet Sözcü Yardımcısı Wolfgang Büchner, çok sayıda düzensiz göçmenin Fas'tan Kuzey Afrika'da İspanya toprağı Melilla kentine geçmeye çalışırken hayatını kaybetmesini "şoke edici" olarak niteledi.

Büchner, Berlin’de düzenlenen basın toplantısında bir soru üzerine, Fas’tan Melilla kentine geçerken hayatını kaybeden düzensiz göçmenlerle ilgili değerlendirmede bulundu.

Bu insanların ölümünden derin üzüntü duyduklarını belirten Büchner, "Sınırı geçmeye çalışırken çok sayıda kişinin hayatını kaybetmesi şoke edici. 300'den fazla yaralı olduğu söyleniyor." ifadesini kullandı.

Büchner, İspanya’nın yaşananları aydınlatılacağını açıkladığına işaret ederek bunun önemli olduğunu, Alman hükümetinin de bunu memnuniyetle karşıladığını kaydetti.

Toplantıya katılan Almanya İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Maximilian Kall da İçişleri Bakanı Nancy Faeser’in söz konusu bölgede yaşananlardan dolayı sarsıldığını belirterek "Bu bizi çok etkiledi. Biz, ilgili kurulların, Avrupa Birliği (AB) kurullarının da bunu aydınlatılmasını bekliyoruz." dedi.

Fotoğraf: Sam Mann - Unsplash