Alman Havaalanından Rus jetine kalkış yasağı!

Alman Havaalanından Rus jetine kalkış yasağı!

Rus kontrolündeki bir jumbo jetin şu an için Rheinland-Pfalz'daki Hahn Havalimanı'ndan kalkışına izin verilmiyor.

Cargologicair UK tarafından işletilen büyük kargo uçağı Boeing 747, Hunsrück'te belirsiz bir süre mahsur kaldı.Havalimanı, her gün yaklaşık 1.200 euroluk bir otopark ücreti alıyor. 

Rheinland-Pfalz için havacılık ve hava güvenliği yetkilisi olarak devlet dairesi hareketliliği, şunları bildirdi: "Cargologicair UK havayolu şirketi ve uçakları mevcut AB yaptırımlarına tabi olduğundan, B 747'ye bir kalkış yasağı uygulandı. Frankfurt-Hahn havaalanında bakım yapılması planlandı.” Mevcut duruma göre yaptırımların kısa vadede kaldırılacağı varsayılamaz.

Hahn'ın iflas idaresi sözcüsü Jan Markus Plathner, şunları söyledi: "Günde ton başına üç euroluk veya maksimum kalkış ağırlığının bir parçası olan bir park ücreti alıyoruz. Bu uçakla yaklaşık 400 ton var, yani park ücreti günlük 1.200 Euro civarında.”

Federal Ulaştırma Bakanlığı, Cargologicair UK havayolunun "Yüzde 100'ünün Cargo Logic Holding Ltd.'ye ait olduğunu açıkladı. Bu, Bay Aleksey Isaykin ve Bay Sergey Shklyanik'e aittir. Her iki sahibi de Rus vatandaşı.” Isaykin'in Kıbrıs pasaportuna sahip olmasının da burada bir önemi yok: “Değerlendirme için Rus vatandaşlığı belirleyici.” Cargologicair UK havayolu şirketi şu an için olay hakkında yorum yapmadı.

Artı49
Fotoğraf:VOO QQQ-Unsplash

HABERE YORUM KAT