Alman gençliği köprüleri yıktı! Konu: Filistin

Alman gençliği köprüleri yıktı! Konu: Filistin

Almanya'da "kardeş örgüt" olan, Olaf Scholz'un partisi sosyal demokrat parti SPD'nin gençlik örgütü "Jusos" ile Filistin Ulusal Kurtuluş Hareketi Fetih Hareketi (El Fetih) bağları kopardı.

Filistin-İsrail çatışması devam ederken dünyadaki ülkelerde buna göre yeniden konumlanıyor.

Almanya'da Olaf Scholz'un partisi olan sosyal demokrat parti SPD'nin gençlik örgütü "Jusos" ile Filistin Ulusal Kurtuluş Hareketi Fetih Hareketi (El Fetih) köprüleri attı.

BAĞLAR KOPTU

Daha önce "kardeş örgüt" olan iki örgüt, artık bu bağları kopardı.

Jusos'tan El Fetih gençlik örgütüne bir e-posta gönderilirken, söz konusu e-postada, "Şiddet ve terörün kınanması" istendi.

"HAMAS TERÖRÜ DURDURULMALIDIR"

Alman Die Welt'te yayımlanan e-postada, "terörün meşru bir direniş biçimi olarak" sunulmaması gerektiğine vurgu yapıldı.

Jusos'tan bir sözcü Alman Die Welt'e verdiği röportajında, "Hamas terörü durdurulmalıdır. Bu tavrımız ortaklardan da bekliyoruz. El Fetih gençliğinden Hamas vahşetiyle aralarına mesafe koymalarını talep etsek de uzun süredir bu talebimize hiçbir tepki gelmedi" diye belirtti.

"AŞIRI SAĞCI FAŞİST!"

El Fetih gençliği ise kamuoyuna açık bir mektup yayınlarak Jusos gençliğine çok sert tepki gösterdi.

Yapılan açıklamada Jusos için, "Filistin karşıtı bir nefrete" sahip oldukları ve "aşırı sağcı faşistlere" benzer bir tutuma sahip olduğu suçlamasında bulundu.

HABERE YORUM KAT