Alman Eyalet Bakanları, Faeser'a hesap sordu: "Sınır kapılarında yaşananları görmezden mi geleceksin?"

Alman Eyalet Bakanları, Faeser'a hesap sordu: "Sınır kapılarında yaşananları görmezden mi geleceksin?"

Almanya'da Polonya ve Çek Cumhuriyeti sınırlarından gelen yasadışı göçmen akımı eyalet bakanlarını harekete geçirdi. İki bakan, yaptıkları açıklamada "İçişleri Bakanı Nancy Faeser mülteci krizini akışına bırakmak mı istiyor?" diye sordu.

Binlerce kaçak göçmen, Polonya ve Çek Cumhuriyeti sınırlarını kontrolsüz bir şekilde geçerek Almanya'ya ulaşıyor. Sadece Mart ayının başından Nisan ortasına kadar Federal Polis tarafından Polonya sınırında 3093, Çek Cumhuriyeti sınırında ise 1060 kaçak geçiş tespit edildi. Uzmanlar, yaz aylarında önemli bir artışın beklendiğini söylüyor.

İki CDU eyalet bakanı Michael Stübgen ve Armin Schuster 4 Mayıs'ta İçişleri Bakanı Nancy Faeser'e mektup yazdı. Eyalet bakanları, mülteci krizinin 2016 yılından daha kötü olduğunu belirttiler. Bu nedenle bakanlar tarafından Brandenburg ve Saksonya eyaletlerinde Federal Polis tarafından geçici olarak sınır kontrollerini yeniden başlatılmasını istendi.

Bakan Faeser ise Almanya'ya yasadışı girişlerin durumunun henüz yetirince kötü olmadığını savundu. Faeser "Avusturya sınırı yıllardır Avrupa göç rotaları göz önüne alındığında Alman sınırlarındaki göç olaylarının odağını oluştururken, Polonya sınırında şimdiye kadar değişken tespit sayıları ortaya çıkmaktadır ve bu sayılar, 2022 Eylül ayının sonundan bu yana Avusturya kara sınırındakilerden daha yüksek. "Çek Cumhuriyeti sınırında yapılan yasadışı girişler, Eylül 2022'deki en yüksek seviyeden bu yana önemli ölçüde azaldı. Mülteci akışının daha da normalleşeceğine inanıyorum" dedi.

ARTI49 

HABERE YORUM KAT