Alman enerji politikasının dönüm noktası! 15 Nisan'dan sonra ülkede bunu göremeyeceksiniz...

Alman enerji politikasının dönüm noktası! 15 Nisan'dan sonra ülkede bunu göremeyeceksiniz...

Almanya 15 Nisan'da enerji politikasında bir dönüm noktasına gidiyor. Ülkedeki son nükleer santral haftaya kapanmış olacak.

Almanya, 2011 senesinde gerçekleşen Fukuşima nükleer felaketinden sonra aşamalı olarak santralleri kapatma kararı almıştı. Geçtiğimiz yıl ise Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş nedeniyle çıkan enerji krizi Şansölye Olaf Scholz'un bu kararı durdurmasına neden olmuştu.

Şimdi ise 15 Nisan günü Almanya'daki son nükleer santralin kapatılması kararı alındı.

Nükleer santrallerin kapanması hakkında Almanların nükleer enerjiye olan tutumlarına dair bir anket yapıldı. Anket sonuçlarına göre, Almanların yarısı nükleer enerjinin kademeli olarak kullanımdan kaldırılmasını destekliyor.

Ankete katılanların yüzde 50'si nükleer enerjinin kademeli olarak kullanımdan kaldırılmasını desteklerken, yüzde 23'ü tamamen kapatılmasını istiyor ve yüzde 18'i ise mevcut durumda kalınmasını istiyor.

Anket sonuçlarına göre, nükleer enerjiye karşı olan tutum özellikle kadınlar, 18-29 yaş aralığındaki gençler ve Yeşiller Partisi'ne yakın olanlar arasında daha yaygın. Ankete katılanların yüzde 70'i yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımının artırılması gerektiğini düşünüyor.

ARTI49

HABERE YORUM KAT
1 Yorum