Alman emeklilik sigortasından "dolandırıcılık" uyarısı

Alman emeklilik sigortasından "dolandırıcılık" uyarısı

Almanya'da dolandırıcıların hedefinde bu kez emekli vatandaşlar var. Emeklilik sigortası vatandaşları dikkatli olmaya çağırıyor.

Dolandırıcılar, sahte telefon görüşmeleri, yanıltıcı mektuplar ve kapıda yapılan hileli numaralar gibi çeşitli yöntemlerle kurbanlarını kandırmak için her türlü yolu deniyorlar.

Artan dolandırıcılık girişimleri nedeniyle Federal Kriminal Dairesi (BKA) insanları özellikle dikkatli olmaları konusunda düzenli olarak uyarıyor. Özellikle emekli vatandaşlar, genellikle dolandırıcıların hedefinde oluyor. Alman Emeklilik Sigortası (DRV), dolandırıcılık konusunda uyarıda bulunuyor.

TİPİK DOLANDIRICILIĞA DİKKAT

Alman Emeklilik Sigortası'na (DRV) göre, dolandırıcılar emeklilerin banka bilgilerini ele geçirmeye çalışıyor. DRV kısa bir süre önce kısa mesajlarla ilgili bir uyarı yayınlamıştı.

Alman Emeklilik Sigortası'ndan yapılan açıklamaya göre, dolandırıcılar şu anda vatandaşlara "şüpheli e-postalar" gönderiyor. Bu nedenle emeklileri online dolandırıcılık konusunda uyarıyor.

Dolandırıcılar başvurdukları bu yöntemde:

Mesajların alıcılarından kişisel ya da şirket bilgilerini göndermeleri isteniyor.
Çoğu zaman, ilgili emeklilerden doğrudan üçüncü taraf bir hesaba para aktarmaları da isteniyor, aksi takdirde emekli maaşına haciz, emekli maaşı kesintisi veya diğer dezavantajlarla tehdit edildikleri iddia ediliyor.

DRV şöyle devam ediyor: "Bu taleplerden etkilenen kişiler hiçbir koşulda yurt içinde ve hatta yurt dışında para transferi yapmamalıdır." Çok sayıda ING ve Sparkasse müşterisi de yakın zamanda bir dolandırıcılık e-postasından etkilendi.

ARTI49

HABERE YORUM KAT