Alman dergisinin 'Hayali Schumacher' röportajı genel yayın yönetmeninin başını yaktı

Alman dergisinin 'Hayali Schumacher' röportajı genel yayın yönetmeninin başını yaktı

‘Die Aktuelle’nin genel yayın yönetmeni, yapay zeka ile hazırlanmış Michael Schumacher röportajı sebebiyle işinden kovuldu.

Funke medya grubu , yarış pilotu Michael Schumacher ile hayali bir röportajın yayınlanmasının ardından "die aktuell" dergisinin genel yayın yönetmeni ile yollarını ayırdı. Funke ayrıca cuma akşamı yayınladığı mesajla Schumacher ailesinden özür diledi.

"Die aktuell" bu hafta eski Formula 1 dünya şampiyonunun fotoğrafı ve "Michael Schumacher: İlk röportaj!" başlığıyla kapak oldu. Bunun altında yer alan küçük yazıda "Kulağa aldatıcı bir şekilde gerçek geliyor" alt satırı vardı. Dergiden daha sonra konu hakkında ''Schumacher ile yapılan röportaj, yapay zeka sitesiyle yapıldı'' açıklaması geldi

Funke Magazine Genel Müdürü Bianca Pohlmann, "Bu tatsız ve yanıltıcı yazı hiç çıkmamalıydı. Bizim ve okuyucularımızın Funke gibi bir yayınevinden beklediği gazetecilik standartlarını hiçbir şekilde karşılamıyor" dedi. 2009'dan bu yana "die aktuell"in gazetecilik sorumluluğunu üstlenen Genel Yayın Yönetmeni Anne Hoffmann, ile yollarının ayrıldığını bildirdi.

Alman Basın Ajansı'nın talebi üzerine Schumacher ailesi yasal işlem başlatacaklarını doğruladı.

ARTI49

HABERE YORUM KAT