Alman basınından Türkiye'deki seçim yorumu: Erdoğan için büyük sınavın başlangıcı olacak

Alman basınından Türkiye'deki seçim yorumu: Erdoğan için büyük sınavın başlangıcı olacak

Türkiye'de yerel seçimlerde sandıklar açılmaya devam ederken, muhalefet partilerinin oy oranları açıkça önde görülüyor. Alman basını, bunun Erdoğan için asıl sınavın başlangıcı olacağını söylüyor.

Alman medyası, Türkiye’nin 81 ilinde gerçekleşen yerel seçimleri yakından takip ediyor. CHP AKP'ye karşı tarihi zafer kazanırken, Alman medyasında da değişik yorumlar geliyor.

Berliner Zeitung'un haberine göre, İstanbul ve Ankara gibi büyük şehirlerde muhalefetin önde gitmesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için "büyük bir sınavın başlangıcı" olacak.

İstanbul’da oyların yaklaşık yüzde 20’sinin sayılmasının ardından, görevdeki Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yüzde 49,6 ile önde olduğu bildiriliyor. Erdoğan’ın desteklediği ana rakibi ise yüzde 41,6’da kalmış durumda. Ankara’da ise Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın, oyların yüzde 12,4’ü sayıldıktan sonra yüzde 56,3 ile önde olduğu belirtiliyor.

GÖZLER YAŞANAN ÇATIŞMALARDAYDI

Güneydoğu’da yaşanan seçim sürecindeki çatışmalar ve ekonomik zorluklar da Alman medyasının dikkatini çekti. Diyarbakır yakınlarında iki grup arasında çıkan çatışmalarda iki kişinin hayatını kaybettiği ve on beş kişinin yaralandığı haberleri, seçimlerin gölgesinde kalan bir başka önemli konu olarak ele alınıyor.

Alman medyası, Türkiye’deki seçimlerin sonuçlarının Erdoğan’ın uzun süreli iktidarının devamı veya değişimi açısından kritik bir öneme sahip olduğunu ve bu seçimlerin "kader seçimi" olarak nitelendirildiğini aktarıyor.

ARTI49

HABERE YORUM KAT
1 Yorum