Alman basınında Türkiye seçimleri: "Avrupa ile ilişkiler değişebilir"

Alman basınında Türkiye seçimleri: "Avrupa ile ilişkiler değişebilir"

Türkiye'deki yerel seçimler Alman basınında da oldukça yer aldı. Seçimler, yabancı basında ülkenin geleceğini şekillendirecek önemli bir dönemeç olarak görülüyor.

Türkiye bugün Mahalli İdareler Genel Seçimleri için sandık başına gidiyor. Türkiye, 5 yıl boyunca görev yapacak yerel yöneticileri seçmek için sandık başında. 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri için 32 ilde seçmenler, saat 07.00'den itibaren sandık başına gitti, diğer illerde de oy verme saat 08.00 itibarıyla başladı.

Seçimler Dünya ve Alman basınında da oldukça yer aldı. Önemli Alman haber siteleri Türkiye'deki seçimleri farklı başlıklarla ele aldı.

"AVRUPA İLE İLİŞKİLER DEĞİŞEBİLİR"

Tagesspiel, Türkiye'deki yerel seçimlerden "İstanbul, Türkiye'nin geleceğini belirliyor" başlığıyla bahsetti. Haberin devamında ise şu satırlara yer verdi: " Türkiye'nin rotası Pazar günü İstanbul'da yeniden belirlenecek. Seçimden sonra Avrupa ile ilişkiler de değişebilir."

ZEITONLINE ise "AKP İstanbul ve Ankara'yı geri kazanmak istiyor" yazdı. Haberin devamında ise "Ülkedeki kötü ekonomik durum ve yüksek enflasyon Erdoğan'ın partisine oy kaybettirebilir" yazdı.

Focusonline, Türkiye'deki seçimlerden "Cumhurbaşkanı için durum değerlendirmesi" başlığıyla bahsedip, "Türkiye'de medyanın büyük bir bölümünün doğrudan ya da dolaylı olarak hükümetin kontrolü altında olması nedeniyle seçim kampanyasının adil olmadığı düşünülüyor" satırlarına yer verdi.

zdfHeute ise İstanbul seçimlerini Erdoğan'ın yıllar önce söylediği sözü hatırlatarak yazdı, "İstanbul'u kaybeden, Türkiye'yi kaybeder."

ARTI49

HABERE YORUM KAT
1 Yorum