Alman basını Türkiye seçimlerini böyle gördü: "Erdoğan hezimete uğradı!.."

Alman basını Türkiye seçimlerini böyle gördü: "Erdoğan hezimete uğradı!.."

Türkiye'de iktidar partisinin ağır yenilgisiyle sonuçlanan yerel seçimler, Alman basınında da geniş bir yer tuttu.

Türkiye, yerel yönetimleri belirlemek için dün sandık başındaydı. Geçmiş seçimlere göre oldukça "hareketsiz" bir seçim süreci yaşanırken, AKP ve MHP'nin oluşturduğu iktidar bloğu beklenmedik bir yenilgiyle karşı karşıya kaldı. Oyların büyük bölümünü alan ana muhalefet partisi CHP, çok sayıda Büyükşehir belediyesinde ve il, ilçe belediyelerinde zafer ilan etti.

Seçimler Alman basınının da gündemindeydi.

"AMACI CHP'YE HADDİNİ BİLDİRMEKTİ"

N-tv.de'de yer verilen haberde, "Bu seçim Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İslami-muhafazakâr iktidar partisi AKP için bir ruh hali testi. Erdoğan'ın ana hedefi, ülkenin en büyük iki şehri olan İstanbul ve Ankara'da belediye başkanlığı makamını yeniden kazanmak ve sosyal demokrat CHP'ye haddini bildirmekti" denildi.

Önceki seçimlere kıyasla katılım oranının da nispeten düşük olduğunun hatırlatıldığı seçimlere dair, Ak Parti'nin geriye düşüşünün en büyük nedeninin, ülkenin içerisinde bulunduğu ekonomik koşullar olduğunun altı çizildi.

Haber sitesi T-online'da ise "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın rakipleri Türkiye'deki yerel seçimlerde önemli zaferler kazandı. Gözlemciler Erdoğan'ın en ağır seçim yenilgisinden bahsediyor" denilirken, "Her iki belediye başkanı da muhalefet partisi CHP'ye mensup ve seçimlerde Erdoğan'ın iktidardaki partisi AKP'den rakiplerine karşı galip gelmek zorunda kaldılar" ifadeleri kullanıldı.

"TARİHİ YENİLGİ"

Merkur.de'de ise seçimleri yeniden kazanan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun seçim sonrası açıklamalarına yer verilirken, "AKP tarihi bir yenilgiye uğradı. Erdoğan yerel seçimlerde hezimete uğradı" denildi.

ARTI49

HABERE YORUM KAT
2 Yorum