Alman basını Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını nasıl gördü?

Alman basını Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını nasıl gördü?

Bugün Saadet Parti Genel Merkezi önünde yapılan açıklamayla Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı adayı olduğu duyuruldu, Alman basını bu haberi nasıl gördü ?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı'nı oluşturan 6 partinin cumhurbaşkanı adayı olarak açıklandı. Kılıçdaroğlu, CHP Genel Merkezi önünde konuşma yaptı. Kılıçdaroğlu'na açıklaması sırasında eşi Selvi Kılıçdaroğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da eşlik etti.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı adayı olması Alman basınında geniş yer aldı.

Alman basınında yer alan haberin başlığında ''Kılıçdaroğlu Erdoğan'a meydan okuyor'' ifadeleri yer aldı.

Haberde ''  Altı Türk muhalefet partisinin ittifakı, Mayıs ayında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleri için ortak bir aday üzerinde anlaşmaya vardı. İttifak, en büyük muhalefet partisi olan CHP'nin Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu görevdeki Recep Tayyip Erdoğan'a karşı yarışa gönderiyor . Bu, Pazartesi akşamı Ankara'da Saadet partisi lideri Temel Karamollaoğlu tarafından açıklandı.

Karamollaoğlu, aralarında Kılıçdaroğlu'nun da bulunduğu diğer beş partinin liderlerinin huzurunda, "Kemal Kılıçdaroğlu bizim cumhurbaşkanı adayımızdır." dedi. 

Parlamento ve cumhurbaşkanlığı seçimleri aslında Haziran ayında olacaktı ancak Erdoğan bunun 14 Mayıs'a erteleneceğini açıkladı . Erdoğan bir dönem daha arıyor. Seçimler, 20 yıldır iktidarda olan cumhurbaşkanı için bir sınav olarak görülüyor. Anketlere göre, yeniden seçilmesi kesin değil.'' dendi

HABERE YORUM KAT