Alman Bakanlar tek tek itiraf etti: Çocuklar konusunda hata yaptık

Alman Bakanlar tek tek itiraf etti: Çocuklar konusunda hata yaptık

Almanya’da Merkel döneminde görevde olan bakanlar, pandemi mücadelesinde hatalar yaptıklarını kabul etti. Alman Bakan özellikle çocuklar konusunda yanlış yaptıklarını anlattı.

Almanya’da koronavirüs tamamen ortadan kalkmış olmasa da, pandemi resmi olarak sona erdi. Pandeminin sona ermesinin ardından ise bazı bakanlardan itiraflar gelmeye başladı.

Sağlık Bakanı Karl Lauterbach, Spiegel’e verdiği röportajda özellikle korona önlemlerinin genç nesiller üzerindeki etkilerine değindi. SPD’li politikacı, “En büyük hatamız, çocuklar konusunda çok sert davranmış olmamız ve gevşeme önlemlerine biraz geç başlamamız oldu” dedi.

Eski Başbakan Angela Merkel altında görev yapan birçok siyasetçi, pandemiyle mücadelede hata yaptıklarını kabul etti. Eski İçişleri Bakanı Horst Seehofer de korona döneminde örnek olarak gece vakitlerinde uygulanan sokağa çıkma yasağı gibi bazı kısıtlamaları şu anki tecrübesiyle yanlış bulacağını ifade etti. Seehofer ayrıca “Bazı meslek grupları için getirilen aşı zorunluluğu konusuna da çok daha dikkatli bakılması gerekirdi ki bu uygulama misal olarak Bavyera’daki huzurevleri ve hastaneler için uygulanamadı bile” diye ekledi.

“ÇOCUKLARIN SAĞLIĞI ÜZERİNDE BÜYÜK ETKİLERİ OLDU”

Merkel döneminde Başbakanlık Baş Müsteşarı olan Helge Braun da o dönemde yanlış değerlendirmede bulunduklarını kabul etti. Braun, “Aşılamayı, pandemiden kurtuluş için bir çözüm olarak tanıttık ve daha sonra karşılayamadığımız bir beklenti oluşturduk” diye vurguladı.

Bir yıl önce, bakanlar arası oluşturulan ve korona pandesimiyle ilgili yapılan önlemleri araştıran bir çalışma ekibi, pandemi önlemlerinin çocuklar ve gençlerin sağlığı üzerinde geniş çaplı etkileri olduğu sonucuna varmıştı. Sonuçlar arasında depresyon, yeme bozuklukları ve öğrenme sorunları yer almıştı.

HABERE YORUM KAT