Alman bakandan Ukrayna'ya cevap: Göndermiyoruz

Alman bakandan Ukrayna'ya cevap: Göndermiyoruz

Ukrayna Savunma Bakanı , Almanya'da yaşayan Ukraynalıların silahlı kuvvetlere katılmalarını istemişti. Almanya Federal Adalet Bakanı Marco Buschmann'dan cevap gecikmedi

Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov, Almanya'da yaşayan ve askerliğe elverişli olan Ukraynalıların önümüzdeki yıl silahlı kuvvetlere katılmalarını istemişti.

Almanya Federal Adalet Bakanı Marco Buschmann, ülkedeki Ukraynalı erkeklerin memleketlerinde askerlik yapmaya zorlanmayacağını açıkladı.

Buschmann, Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov'un Axel gazetelere verdiği mülakatta, gelecek yıl yurt dışında bulunan Ukraynalı erkeklerin de orduya çağrılacağını duyurmasının ardından konuyla ilgili açıklama yaptı.

Almanya'daki Ukraynalı erkeklerin memleketlerinde askerlik yapma zorunluluğunun bulunmaması gerektiğini savunan Buschmann, Ukrayna'daki tartışmaların ülkesindeki Ukraynalılar açısından pratik bir sonucunun olmayacağını belirtti.

Buschmann, "Artık insanları askerlik hizmetine zorlamamız söz konusu olmayacak. Ukrayna'dan gelen savaş mültecilerinin sorunsuz bir süreçle Almanya'ya kabul edilmesi ve onlara çalışma fırsatı verilmesi iyi bir şey. Ukrayna'dan daha fazla insanın işe girmesini ve daha azının vatandaşların parasıyla geçinmesini sağlamaya çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Almanya'da halihazırda askerliğe elverişli yaklaşık 190 bin Ukraynalı erkeğin yaşadığı bildirilmişti.

Ukraynalı Bakan davete icabet etmeyenler için cezalar olacağını da açıkça belirtmiş ve "Gönüllü olarak gelmezlerse ne olması gerektiğini hala tartışıyoruz" şeklinde açıklamada bulunmuştu.

HABERE YORUM KAT