Alman Bakan Baerbock 4. kez İsrail'de

Alman Bakan Baerbock 4. kez İsrail'de

Federal Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock'un İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz ve Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ile görüşmeler yapması planlanıyor...

Federal Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, İsrail'e dördüncü ziyaretini bugün gerçekleştirdi.

Gezinin başlangıcında Kudüs'te yeni İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz ve Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ile görüşmeler yapılması planlanıyor. Önümüzdeki günlerde Batı Şeria ve İsrail'in komşu ülkeleri Mısır ve Lübnan'a da ziyaretler gerçekleştirilecek.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Baerbock'un temaslarında Gazze Şeridi'ndeki dramatik insani durum, Batı Şeria'daki durum ve İsrail-Lübnan sınırındaki istikrarsız durum ele alınacak. Gazze Şeridi'nde Hamas tarafından kaçırılan rehinelerin serbest bırakılmasını sağlamaya yönelik çabalar da konuşulacak konular arasında...

ÇATIŞMAYI ÖNLEMEK İSTİYOR...

Baerbock'un ziyareti, çatışmanın bölgesel olarak tırmanmasını önlemek ve Gazze Şeridi'ndeki savaştan sonraki dönem için siyasi bir düzen arayışına yönelik yoğun uluslararası çabaların bir parçası olarak nitelendiriliyor.

Baerbock yola çıkmadan kısa bir süre önce Gazze Şeridi'nin geleceğine ilişkin fikirlerini özetlemişti: İsrail artık bölgeden kaynaklanan bir "terör" tehdidiyle karşı karşıya kalmamalıdır. Filistinliler bölgeden sürülmemeli, Gazze Şeridi işgal edilmemeli ve bölgenin büyüklüğü azaltılmamalıydı.

ARTI49

FOTOĞRAF: AA

HABERE YORUM KAT