Ali Kılıç yeni kitabını böyle anlattı!

Ali Kılıç yeni kitabını böyle anlattı!

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç katıldığı bir televizyon programında yeni kitabı Beser Hatunu ve belediye olarak kadınlara verdikleri desteklerden bahsetti.

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç KRT'de katıldığı bir programda '''Beser Hatun'' isimli yeni kitabından ve Maltepe Belediyesi'nin kadınlar için geliştirdiği projelerden bahsetti. Beser Hatun isimli kitabı ; Ailesinin çalışmak için Almanya'ya taşınması bu sebeple babaannesiyle yaşamaya başladığını söyleyen Kılıç o günlerini anlattı.

Şebnem Yiğitoğlu'nun ''Beser Hatun kimdir?'' sorusuna Kılıç ''Binlerce Anadolu kadınından biri'' diye cevapladı.

''Beser Hatun anadolu'daki binlerce kadından birtanesi Beser Hatun'u ön plana çıkaran benim çocukluk yıllarımı onunla baş başa geçirmem olabilir. 1960'lı yıllarda ailem Almanaya'ya gittiği için ben babaannemin yanına bırakılıyorum. O zaman gidenler yerleşmeye değil çalışıp geri dönmeyi düşündükleri için babaannemin yanında kaldım. Annem babam Almanya'da olduğu için babaannem bana özel ilgi gösterdi akşamları özel muhabbetlerimiz oluyordu. Konuştuklarımızı deyim yerindeyse bilgisayara kaydeder gibi kaydettim, çok güçlü bir kadın çok küçük yaşta babası tarafından dedemlerin evine bırakılıyor babaannem  günlerce ağlıyor yemek bile yemiyor, orada büyüyüp yetişiyor kendi çocukları gibi görüyorlar, sonra büyüdüklerinde dedemle evleniyorlar. Babaannem o süreçte iki isyan yaşamış iki dünya harbi yaşamış üç darbe harbi yaşamış sonrasında çocuklarının arkasından Almanya'ya gidiyor.Köy boşaltmalarını yaşıyor köyü en son terkedenlerden birisi, doğduğu toprakları terketmeme konusunda direniyor'' sözleriyle Beser Hatun'u anlattı

Kılıç'ın Türk- Alman Dostluk Federasyonu'nu kurduğu ve yabancı düşmanlığına karşı bir mücadele verdiğini aktaran Şebnem Yiğit sonrasında Kılıç'a kadınlar için belediye olarak ne gibi çalışmalar yapıldığı sorusunu yöneltti.

Ali Kılıç Maltepe Belediyesi olarak kadınlar için geliştirdikleri projeleri şu şekilde aktardı;

''Kadının ekonomik olarak güçlüyse ailede sözü geçen bireye dönüşüyor, sürekli eşinden para isteme konumunda kalıyorsa, eşler birbirini ne kadar severse sevsin bir süre sonra bazı tartışmalar yaşanıyor'' ifadelerini kullanan Kılıç Maltepe Belediyesi olarak kadınlar için ne gibi çalışmalar yaptıkları konusunu bu başlıklarda anlattı:

''Kadınların bir araya geldiği el emeği ürünler ürettiği bir merkez oluşturduk, kadın aile müdürlüğü hizmetinde kadınlara psikolojik destek hattı hizmeti veriyoruz. Yeni doğum yapmış kişileri ''Hoşgeldin bebek sepeti'' hazırlanarak evlere ziyarete gidiliyor.Hamilelik döneminde kadınlara bilgi veriliyor ve doğumdan sonra 3-6 ayda bir ziyaret ediliyor.'' Kılıç 5000 kişiden fazla kişiye bu hizmetle erişildiğini ifade etti.

İstanbul kalkınma ajansıyla birlikte yapılan çalışmayla ekonomik krizden kadın çalışanların etkilenmesi ve nasıl kurtulabileceği konusunda 800’den fazla kadın çalışana -evde üretim yapıp satabilmelerine destek olabilmek adına- yapabileceği değişik tarifleri öğretip satmalarına destek olduklarını belirtti

İşte Kılıç'ın konuşmasının tamamı:

 

 

Artı49 Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT