Aldi fiyat artışını duyurdu... 400 ürün artık daha pahalı!

Aldi fiyat artışını duyurdu... 400 ürün artık daha pahalı!

Her şey daha pahalı hale geliyor. Bu sadece akaryakıt fiyatları için geçerli değildi, Aldi birçok üründe fiyatları artıracağını açıkladı. Nedeni devam eden korona salgını ve Ukrayna savaşı.

Almanya'da uzun zamandır bu büyüklükte bir fiyat artışı dalgası olmamıştı. Aldi'deki yaklaşık 400 ürünün fiyat artışından etkilendiği söyleniyor.  Aldi'deki fiyat artışının nedenleri çeşitlidir, ancak Corona krizi ve Ukrayna savaşı temel sebep olarak gösteriliyor. Bu sebepler artan enerji maliyetlerine neden olur ve hammaddeler daha pahalı hale getirir. Bu duruma ek,kamyon şoförü eksikliği var ve bu yüzden teslimat sorunları yaşanıyor. 
Bazı ürünler sadece on sent daha pahalı olacak, diğer ürünlerde gelecekte bir euroya bile varan artışlar olacak. Pek çok perakendeci Aldi'deki fiyatları temel aldığından, piyasadaki fiyatlar da Aldi'ye yaklaşık olacak.
Hangi ürünlerin özellikle etkilendiği net olarak belli olmasa da, özellikle kahve, unlu mamüller, tuzlu atıştırmalıklar ve ayrıca donmuş ürünler için daha pahalı hale geldiği belirtildi 

Artı49
Fotoğraf:Unsplash

HABERE YORUM KAT