Akyüz Ailesi'nin çelişkilerini bir bir anlatan Memet Kılıç gerçeklerin ortaya çıkması için gereken yolu gösterdi!

Akyüz Ailesi'nin çelişkilerini bir bir anlatan Memet Kılıç gerçeklerin ortaya çıkması için gereken yolu gösterdi!

Almanya’dan zorla sınır dışı edilen Akyüz ailesine ilişkin Türk basınında yer alan haberler ve ailenin açıklamaları, sınır dışı konusunda bazı soruları beraberinde getirdi.

30 senedir Almanya'da yaşamasına karşın Mahmut Akyüz, tercümanlık yaptığı mahkemede bir sığınmacının Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği için yüzüne tükürdüğünü ve bu yüzden sınır dışı edildiklerini söylüyor. 

Akyüz, "Oğlum Türkiye’nin ve Fenerbahçe’nin maçlarında evimize dev Türk bayrağı astığı için uyarılmıştık. Yine oğlumun giydiği ay-yıldızlı tişört dolayısıyla da yabancılar şubesinde örtülü olarak tehdit edilmiştim. Almanlar bunlara çok dikkat ediyor. Türkler inanılmaz baskı altında…”  diyor.

Almanya makamları ise aileye bölge konseyinin talebi üzerine 16 Ekim'de sınır dışı edilmek üzere  bilgilendirme evraklarının gönderildiği ve ailenin 23 Ekim'de sınır dışı edilmeleri gerektiğinini bildirildiği, buna rağmen ülkeyi terk etmedikleri için kararın uygulandığını söylüyorlar.

Peki gerçek ne? 

 Federal Göç ve Uyum Meclisleri Birliği Başkanı Memet Kılıç tüm gerçekleri açıkladı. 

Türkiye'de yayın yapan bir haber sitesinin Youtube kanalında soruları yanıtlayan Kılıç, "Aile 30 yıldır burada olduğu halde hala neden ikamet izni almamış. Bunu aile açığa çıkarabilir. Ellerinde kendilerine verilen sınır dışı kararı varsa mahkeme kararını kamuoyuna sunarlarsa daha doğru bir değerlendirme yapmak mümkün olabilir. Ama uzaktan bize haksızlık yapıldı demek bu olayda yetmiyor tabi" diye konuştu. 

İLGİLİ HABER: Akyüz ailesinin iddialarına karşı resmi açıklama: Ağır suçlamalar

Alman mahkemelerinde tercüman olarak görev yapmak için kişinin ikamet izni olması gerektiğini belirten Kılıç, "Sırf birinin yüzüne tükürmüş diye hakaret yani buradan bir hüküm giyse de Alman yasalarına göre iki yılı aşkın bir ceza gerektirmez. Almanya'da sınır dışı edilmek için 2 yılın üzerinde ceza alması veya seri halde suç işlemiş yani kamu düzenini kalıcı bir şekilde tehdit eder olması gerekiyor" dedi. 

 

HABERE YORUM KAT
1 Yorum