Akşener'in açıklaması Alman basınında geniş yer aldı...

Akşener'in açıklaması Alman basınında geniş yer aldı...

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Altılı Masa'nın ortak cumhurbaşkanı adayı olarak Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na destek vermeyeceklerine işaret ettiği açıklaması Almanya basınına da yansıdı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığını onaylayan altılı masaya sert eleştiriler yönelterek CHP'li Ankara ve İstanbul büyükşehir belediye başkanları Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nu adaylığa çağırması Alman basınında da geniş yer aldı

Alman medyasında yer alan haber ve yorumlarda, Akşener'in adımının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan karşısındaki muhalefeti zayıflatacağı görüşü hakim.

Wiener Zeitung'da yer alan haberde; Türkiye'de cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerine iki ay kala altı muhalefet partisinin ittifakı bozuldu. Milliyetçi İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener Cuma günü Türk televizyonuna yaptığı açıklamada, "Altı Masası"nın artık "aldığı kararlarda halkın iradesini yansıtacak durumda olmadığını" söyledi. Taraflar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ortak bir meydan okuma konusunda anlaşamadı. 

Uzman Anthony Skinner'a göre, Akşener'in ittifaktan ayrılması muhalefetin seçim umutlarına "büyük bir darbe". Risk değerlendirme firmasında siyasi uzman olan Verisk Maplecroft, "Erdoğan'a güzel bir hediye verdi" dedi. ifadeleri yer aldı.

DerStandard'da yer alan haberde ise; ''Türkiye'de yaklaşan cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleri için kurulan muhalefet ittifakı Cuma günü öğleden sonra patladı'' ifadelerine yer verdi.

Tagesspiegel gazetesi yer alan haberde Erdoğan'a karşı ittifakın yıkıldığı ve Erdoğan'ın seçimlerdeki şansının büyük ölçüde arttığı görüşüne yer verilen yorumda, "Hükümet pek çok Türk'ün gözünde depremler sonrasında iyi bir tablo çizmese de, Erdoğan daha önceki seçimlerde olduğu gibi muhalefet içindeki bölünmelerden yararlanabilir" ifadesine yer verildi.

 

 

HABERE YORUM KAT
2 Yorum