AKP'de sürpriz istifa

AKP'de sürpriz istifa

Sakarya Milletvekili Şaban Dişli, "Parti içinden arkadaşlarımın yorumları beni rahatsız etti" diyerek AKP Genel Başkan Başdanışmanlığı görevinden istifa etti.

SAKARYA - Sakarya Milletvekili Şaban Dişli, Genel Başkan Başdanışmanlığı görevinden istifa ettiğini bildirdi.

Dişli, yaptığı yazılı açıklamada, 24 Ağustos'ta ekonomi alanında çalışmalar yapmak üzere parti tüzüğünün 145. maddesi uyarınca şahsının "Genel Başkan Danışmanı" olarak atanması dolayısıyla büyük onur duyduğunu belirtti. 

Bu göreve getirilmesi dolayısıyla AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür eden Dişli, açıklamasında şunları kaydetti:

"Ancak bu şerefli göreve atanmamın ardından gerek basın gerek sosyal medya gerekse parti içinden birçok arkadaşımın yorumları beni son derece rahatsız etti. Etmeye de devam ediyor. Partime ve Sayın Genel Başkanım Recep Tayyip Erdoğan'a her zaman, hangi makam ve mevkide olursa hizmet etmeyi bir onur olarak kabul ediyorum. Partimi ve Sayın Genel Başkanım Recep Tayyip Erdoğan'ı haksız yere, daha fazla yıpratmamayı teminen bu kutlu görevden istifa ettim."

Kardeşi FETÖ davasından tutuklu

Dişli'nin kardeşi eski Tümgeneral Mehmet Dişli, 15 Temmuz darbe girişiminin yönetim merkezi olduğu belirtilen Akıncı Üssü davasında tutuklu olarak yargılanıyor. Mehmet Dişli’nin darbe girişimini planladığı ifade edilen ‘Yurtta Sulh Konseyi'nin üyesi olduğundan belirtiliyor. 

Öte yandan Şaban Dişli hakkında 2 Mayıs tarihinde dokunulmazlığının kaldırılması talebiyle fezleke hazırlanmıştı. Dişli hakkında düzenlenen fezlekenin AKP Sakarya İl Başkan Yardımcısı Yusuf Erturan'a yönelik tehdidi olduğu ortaya çıkmıştı. Erturan, Dişli'nin kendisine 'Seni FETÖ’cü ilan ettirip, içeri attıracağım’ dediğini öne sürmüştü. 

HABERE YORUM KAT